Latest News

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Έγκλημα στα Τέμπη: Αιχμές Νίκου Πλακιά για κάλυψη Βόζεμπεργκ στον Καραμανλή


 Με μια αιχμηρή ανάρτηση στα social media o Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δύο κόρες του και τη μια ανιψιά του στην τραγωδία των Τεμπών, σχολίασε τοποθέτηση της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Ελίζας Βόζεμπεργκ, σχετικά με τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και τις ευθύνες του για το... αδιανόητο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Αφορμή για την αντίδραση του Ν. Πλακιά στάθηκε η εκλογή της Ε. Βόζεμπεργκ στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο πενθών πατέρας υπενθύμισε, λοιπόν, παλιότερη δήλωση της ευρωβουλευτού (στο Mega), στην οποία ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ενοχής (σ.σ. του Κώστα Αχ. Καραμανλή) μιλώντας πάντοτε για τις ποινικές ευθύνες. Υπάρχει πολιτική ευθύνη, την ανέλαβε από την πρώτη στιγμή. Για να υπάρξει ένδειξη ποινικής ευθύνης αυτό το έργο έχει αποκλειστικό ρόλο η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Επανεξελέγη από τον ελληνικό λαό, που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο».

Με αφορμή τα δύο αυτά γεγονότα, ο Ν. Πλακιάς έγραψε στο Facebook: «Ξεκινάνε σιγά σιγά τα τα πλυντήρια για τον Κώστα Καραμανλή. Μιας και γνωρίζουν ότι πολλές οικογένειες θα στραφούνε και προς την Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη για τον συγκεκριμένο. Προσέχουν για να προλάβουν».