Latest News

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Διαγραφή Αυγενάκη από ΝΔ: «Έχω ασυλία» ανέφερε στις Αρχές μετά το συμβάν

 


Την βουλευτική του ασυλία φέρεται πως επικαλέστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά το επεισόδιο βιαιοπραγίας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε βάρος υπαλλήλου... του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο Λευτέρης Αυγενάκης μόλις έφτασε η αστυνομία στο σημείο μετά το βίαιο επεισόδιο σε βάρος του υπαλλήλου του αεροδρομίου, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει μήνυση για εξύβριση και απειλή εναντίον του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «έχω ασυλία». Το συμβάν έλαβε χώρα τη Δευτέρα και γνωστοποιήθηκε μετά την καταγγελία της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων) για περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας από πρώην υπουργό της κυβέρνησης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει μεταξύ άλλων πως «στις 28/06/2024 και ώρα 10:15, αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αερολιμένα που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία πεζής περιπολίας, ενημερώθηκε από ιδιωτικό προσωπικό παροχής υπηρεσιών ασφαλείας του αερολιμένα ότι υφίσταται συμβάν μεταξύ επιβάτη και υπαλλήλων της εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης ‘’.....’’ στη πύλη αναχώρησης Β3 της Intra Schengen περιοχής του αερολιμένα.

»Κατά την άφιξη του αστυνομικού στο σημείο, ο επιβάτης (α) (επ) ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ (Ον) Ελευθέριος γεν. 18/07/1972, του απεύθυνε τον λόγο, λέγοντάς του «έχω ασυλία».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας, «ο πρώην υπουργός φαίνεται να μπέρδεψε την πύλη, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το επώνυμο του τέως υπουργού, όμως και πάλι δεν εμφανίστηκε στην έξοδο. Ο εν λόγω, σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν, ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με καθυστέρηση αρκετής ώρας λοιπόν βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας.

»Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού, το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας».

Διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

Τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία, μετά το περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο αεροδρόμιο. Με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι ο βουλευτής Ηρακλείου τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ήδη, νωρίτερα, με δήλωσή του ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε σχολιάσει πως η απόφαση του κ. Μητσοτάκη είναι σεβαστή και πως ο ίδιος παραμένει βουλευτής Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, προτίθεται να ψηφίζει όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης. 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο βουλευτής είχε ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον εργαζόμενο, αρνούμενος πάντως πως τον χτύπησε, ενώ μίλησε για «κακιά στιγμή» και για υπερβολική έκταση που πήρε το ζήτημα.