Όπως είναι λογικό, η αύξηση του μεγέθους της ομάδας και η απόπειρα εδραίωσης στην ποδοσφαιρική ελίτ της Τουρκίας έφερε και την επιθυμία για αύξηση της χωρητικότητας του σταδίου της πόλης... ακόμα κι αν αυτό προϋποθέτει να γίνει αυτή η επέκταση πάνω στον αρχαίο ιππόδρομό της!
Για να λέμε την αλήθεια, το δημοτικό στάδιο της Αλικαρνασσού, στο οποίο αγωνίζεται η Bodrumspor έχει ήδη χτιστεί πάνω στον αρχαίο ιππόδρομο της πόλης. Όμως, όπως ισχυρίζονται οι αρμόδιοι, αυτό είχε γίνει με τρόπο που δεν επέφερε ζημιά στο ιστορικό κτήριο σε πρώτη φάση.
Τώρα όμως, οι εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης, θα πρέπει να σκάψουν πιο βαθιά και να ρίξουν μεγάλες ποσότητες τσιμέντου πάνω στον αρχαίο ιππόδρομο καταστρέφοντάς τον εντελώς.
Ο δικηγόρος Μεχμέτ Τζιλσάλ, φυσικά αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά σε αρχαία Ελλάδα (η Αλικαρνασσός ήταν δωρική αποικία στις ακτές της Καρίας και μέλος της Δωρικής Εξάπολης μαζί με την Κνίδο, Κω, Λίνδο, Κάμειρο και Ιαλυσό), όπως όλοι όσοι αναφέρονται σε αυτή την ιστορική περίοδο περιοχών της Μικράς Ασίας, δήλωσε ότι «η Αλικαρνασσός ήταν μια από τις πόλεις του Καρικού Βασιλείου» κατά την αρχαιότητα και είπε: «Το όνομά της στην αρχαιότητα ήταν Αλικαρνασσός. Κατά την εποχή του βασιλιά Εκατόμνου [ντόπιος σατράπης για λογαριασμό του Πέρση βασιλιά Αρταξέρξη Β'], χτίστηκε η αρχαία πόλη».
Αναμειγνύοντας χρονολογίες, ιστορικά γεγονότα και φράσεις προπαγάνδας ο Τζιλσάλ προσέθεσε μιλώντας σε τουρκική εφημερίδα ότι «η πόλη επεκτείνεται περαιτέρω και το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, είχε επιβιώσει για πολλά χρόνια. Η Αλικαρνασσός έχει καταστραφεί στους πολέμους με τον Αλέξανδρο και τους Πέρσες. Υπάρχουν επίσης ιστορικά κτήρια από τη ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο. Είναι πολυπολιτισμικός οικισμός. Όπου σκάβεις κάτι βρίσκεις. Ο λαός μας εξακολουθεί να μην εκτιμά τα ιστορικά και πολιτιστικά αγαθά ό,τι έχει απομείνει από την περίοδο της Αλικαρνασσού δεν είναι πλέον ορατό».
Επισημαίνοντας ότι το στάδιο της περιοχής χτίστηκε στον αρχαιοεληνικό ιππόδρομο της αρχαίας Πόλης της Αλικαρνασσού, ο Τζιλσάλ είπε: «Υπάρχει μια αρχαιολογικά προστατευόμενη περιοχή, μια ιστορία εκεί. Αυτό που μοιάζει με στάδιο είναι πλέον περιττό και πρέπει να μεταφερθεί κάπου αλλού. Τίποτα δεν θα πρέπει να χτιστεί εκεί γιατί από κάτω υπάρχει ένας ιππόδρομος. Χρονολογείται από την περίοδο της Καρίας [σ.σ. εννοεί κάποια στιγμή της προ-ελληνιστικής εποχής της περιοχής]. Υπάρχουν ρωμαϊκά ψηφιδωτά και τείχη της Αλικαρνασσού δεξιά και αριστερά Δεν είχαν άδεια από το Περιφερειακό Συμβούλιο Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Δεν μπορεί να γίνει ανασκαφή, δεν μπορεί να χυθεί σκυρόδεμα. Οι εργασίες πρέπει να σταματήσουν».
Από την άλλη πλευρά ο Αντιπρόεδρος της Bodrumspor, Σελαχατίν Πολάτ, σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους στο στάδιο της περιοχής που επισκέφθηκε, είπε ότι τα έργα του σταδίου πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα πρότυπα που έχουν θέσει η UEFA και η TFF για τη Super League. Δηλώνοντας ότι οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 75%, ο Πολάτ είπε ότι θέλουν να προετοιμάσουν το γήπεδο για τον αγώνα Gaziantepspor και τόνισε ότι οι εργασίες συνεχίζονται με πλήρη ταχύτητα.