Latest News

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Φωτιά στην Πάτρα: Ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα από τη φωτιά - Aναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Καραμανδάνειου(ΒΙΝΤΕΟ)

 


Αναστέλλεται προσωρινά, με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, η λειτουργία του «Καραμανδανείου» νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας.

Η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, λόγω των προβλημάτων από την φωτιά στην περιοχή Γηροκομειού.

Επίσης, στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να επισκεφθεί αύριο το νοσοκομείο κλιμάκιο τεχνικών, ώστε να αποτιμήσει την έκταση των ζημιών που προκληθεί και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάστασή τους.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή «Γηροκομείο» στην Πάτρα, με την κατάσταση να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και των δυνατών ανέμων. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση του Καραμανδάνειου νοσοκομείου και του Κωνσταντοπούλειου γηροκομείου. Μετά από δύο ώρες όπου δυνάμεις της πυροσβεστικής μάχονταν με τις φλόγες, η φωτιά στην Πάτρα είναι αυτή τη στιγμή χωρίς ενεργό μέτωπο και δεν απειλούνται κατοικίες.

Οι φλόγες «έγλειψαν» αυλές σπιτιών, με τους κατοίκους να προσπαθούν με κάθε μέσο να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Συνεχή ήταν τα μηνύματα και από το 112, το οποίο καλούσε τον κόσμο να απομακρυνθεί από την περιοχή. Τρία αυτοκίνητα και δύο εγκαταλελειμμένα σπίτια έχουν υποστεί υλικές ζημιές, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει αρκετή καύσιμη ύλη για αυτό και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.

Μιλώντας ο παιδίατρος του Καραμανδανείου Νοσοκομείου  Θανάσης Φίλιας, τόνισε πως όλοι οι ασθενείς απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές της πόλης. «Έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση έγκαιρα και γρήγορα. Απομακρύνθηκαν όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά και μεταφέρθηκαν στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, στο Ρίο και τον Άγιο Ανδρέα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η φωτιά έφτασε μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και μάλιστα δημιουργήθηκε μια εστία στον τρίτο όροφο, στο κτήριο μέσα. Προφανώς, από κάποιο κουκουνάρι που πετάχτηκε, επειδή η περιοχή είναι γεμάτη με πεύκα. Πετάχτηκε στην ταράτσα και έπιασε εκεί ένας χώρος, αλλά δεν επεκτάθηκε, έσβησε γρήγορα», είπε ο γιατρός του Καραμανδάνειου.

Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη αυτή την ώρα ωστόσο υπάρχουν κάποιες μικροεστίες σε ορισμένα σημεία. Τα εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν ώστε να αποκλείσουν εντελώς το ενδεχόμενο για αναζωπυρώσεις. Το ενθαρρυντικό είναι ότι έχει κοπάσει ο άνεμος ενώ την ώρα που ξέσπασε φωτιά, επικρατούσαν κατά περιπτώσεις 5 μποφόρ με ριπές.