Latest News

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Αντώνης Ρέμος: «Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος» - Τι λέει το πόρισμα των 20 σελίδων της Αρχής για το μαύρο χρήμα (BINTEO)

 


Σχεδόν 24 ώρες μετά την αποκάλυψη ότι ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες τραγουδιστές κατηγορείται για φοροδιαφυγή, ο Αντώνης Ρέμος με δήλωσή του επιβεβαιώνει ότι είναι ο ερευνώμενος καλλιτέχνης και κατηγορεί τις αρχές για διαρροές... ψευδών πληροφοριών.

«Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή» υποστηρίζει ο Αντώνης Ρέμος και προσθέτει «δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος, θα συνεχίσω να εργάζομαι κανονικά και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι». 

Στη δήλωσή του, Ο Αντώνης Ρέμος εξηγεί ότι έχει δώσει ήδη εντολή «στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ - τάχιστα - να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες

Κατά πληροφορίες οι κκ. Δημητρακόπουλος και Μπακάλης θα μεταβούν στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών και θα ζητήσουν την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, ώστε να μάθουν ποιες είναι οι κατηγορίες σε βάρος του Αντώνη Ρέμου. 


Η ανακοίνωση του Αντώνη Ρέμου

Έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ - τάχιστα - να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο. Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου.

Όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους. Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος.

Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου.


«Δεν πλήρωσε ούτε ευρώ από τα χρέη του Ηρακλή»

Πηγές από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες απάντησαν άμεσα στον Αντώνη Ρέμο κάνοντας λόγο για πόρισμα συνολικά 20 σελίδων, στοιχεία, καθώς και σχεδιαγράμματα που στοιχειοθετούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πόρισμα έχει σταλεί από την Αρχή πριν από έναν μήνα στους οικονομικούς εισαγγελείς, ενώ κατά την διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε πως ο τραγουδιστής είναι και ιδιοκτήτης εταιρείας που εισάγει καφέ, συνθήκες οι οποίες σύμφωνα με τους ελεγκτές, είναι ιδανικές για «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος.Οι έρευνες έδειξαν, όπως υποστηρίουν οι πηγές της Αρχής, πως από τα 13 εκατ. ευρώ τα οποία έχει χρέη η ΠΑΕ Ηρακλής, ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρός της, δεν έχει πληρώσει ούτε ευρώ στο μερίδιο που του αναλογεί.

Θέλουν να τον διαπομπεύσουν, υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Για τον έλεγχο του Αντώνη Ρέμου από τις αρμόδιες αρχές, για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, μίλησε νωρίτερα ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Αντώνη Ρέμου, μέχρι του ποσού του 1.500.000 ευρώ και αυτό γιατί ερευνάται για φοροδιαφυγή.

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δεν ισχύει ότι δήλωνε στην εφορία εισόδημα 50.000 ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι ο έλεγχος που γίνεται στον Αντώνη Ρέμο γίνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

«Πριν γίνει η δέσμευση ή αφού γίνει, πριν διαπομπεύσουμε τον οποιονδήποτε πολίτη δημόσια, θα πρέπει να τον καλέσει η αρχή ξεπλύματος και να τον ρωτήσει, να του ζητήσει εξηγήσεις. Ένα μέτρο τόσο επαχθές δεν πρέπει να παίρνεται. Επίσης, πώς διαρρέεται ένα όνομα τόσο εύκολα; Σας λέω κατηγορηματικά ότι η πληροφορία ότι δήλωνε κάθε χρόνο 50.000 ευρώ δεν είναι ακριβής. Είναι μια διαρροή που έχει σκοπό τη διαπόμπευση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Η πληροφορία είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική» τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σημείωσε επίσης ότι ο Αντώνης Ρέμος είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχει ελεγχθεί από τις φορολογικές αρχές επανειλημμένως και είναι συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του, ενώ τόνισε ότι τη Δευτέρα με τον συνάδελφό του θα πάνε στην Εισαγγελία για να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η υπόθεση γιατί αυτά είναι ψεύδη.

«Ούτε ο καλλιτέχνης ούτε εγώ γνωρίζουμε σε τι αφορά η υπόθεση. Είναι πραγματικά πολύ στεναχωρημένος γιατί αιφνιδιάστηκε από τη δέσμευση αλλά και για τη διαρροή του ονόματός του. Από την άλλη, είναι σίγουρος για την αθωότητά του» σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλο