Latest News

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Κύκλωμα εκβιαστών: Αυτή είναι η «Νάνσυ» - Τα πανάκριβα ρολόγια και ο τρόμος των επιχειρηματιών


Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την δράση του κυκλώματος που εκβίαζε επιχειρηματίες στο κέντρο της Αθήνας προσφέροντας «ασυλία», έναντι αμοιβής, από καταλογισμό προστίμων για παραβάσεις ή άλλες διευκολύνσεις έναντι αμοιβής.

Η 43χρονη που φέρεται ως η αρχηγός του κυκλώματος, φαίνεται ότι είχε οργανώσει την σπείρα των εκβιαστών του κέντρου της Αθήνας στα πρότυπα της Σικελιανής μαφίας.

Εκτός από τον αδελφό της, που ήταν και το δεξί της χέρι και είχε τον ρόλο του εισπράκτορα και του ταμία του κυκλώματος, σημαντικό ρόλο έπαιζε και η μητέρα τους, καθώς είχε γνώση για τα πάντα και βοηθούσε τα παιδιά της να αποθηκεύουν το μαύρο χρήμα.

Στον σταθμό, μίλησε επιχειρηματίας που ερχόταν σε επαφή με την φερόμενη ως αρχηγό, την «Νάνσυ», η οποία από ότι φαίνεται δεν έχει το μονοπώλιο στους εκβιασμούς.

«Νομίζεις πως είναι μόνο η Νάνσυ; Άλλους 2-3 έχουμε, είναι κι άλλοι, και χειρότεροι από αυτήν. Μην σου πω ότι η Νάνσυ μπροστά τους είναι καλή. Τουλάχιστον σου δίνει άδειες, ενώ οι άλλοι μπορούν να σε κοροϊδέψουν και να σου πουν “α βγήκε και άλλο πρόβλημα, δώσε μας ακόμα 2.000 ευρώ”».

Ποια είναι όμως η «Νάνσυ» που κινούσε τα νήματα; Πρόκειται για την γυναίκα που έτρεμαν οι επιχειρηματίες. Στο πλευρό της είχε τον αδελφό της, ο οποίος εκτελούσε χρέη οδηγού της ίδιας, και την συνόδευε στις συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους και τους εκβιαζόμενους.

Μάλιστα, οι επιχειρηματίες δεν είχαν τα περιθώρια να μην ενταχθούν υπό της προστασίας της οργάνωσης, με έναν εξ’ αυτών να λέει χαρακτηριστικά  πως «δεν μπορείς να τους αποφύγεις».

Η «Νάνσυ» η οποία φέρεται να είναι ο ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης, είχε παρελθόν στις απάτες.

Το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης, καθώς παριστάνοντας τη μεσίτρια προσπάθησε να πουλήσει ακίνητα αξίας άνω των 120.000. Το 2010 είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση 124.000 ευρώ από Γραφείο Γενικών Ασφαλίσεων.

Ήταν εκείνη που «έτρεχε» το κύκλωμα των εκβιαστών και κατηγορείται ως αρχηγός του, περιγράφεται από ανθρώπους που βρέθηκαν τετ-α-τετ μαζί της ως ψηλή και εντυπωσιακή γυναίκα, που συστηνόταν ως «διεκπεραιώτρια».

Σύμφωνα με το Star, που έφερε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες της, πρόκειται για μια ψηλή, εντυπωσιακή, ξανθιά γυναίκα που συστηνόταν ως «διεκπεραιώτρια» και ως άνθρωπος με διασυνδέσεις παντού. Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να προσδιορίσει ποιο ήταν ακριβώς το επάγγελμά της.

nans_c3447.jpg

Στην κατοχή της βρέθηκαν 25 ρολόγια μεταξύ των οποίων και ένα που κόστιζε 7.000 ευρώ. Την ώρα της σύλληψής της πάνω της είχε 2.000 ευρώ, χωρισμένα σε φακέλους.

Η Αστυνομία βρήκε στο διαμέρισμα της μητέρας της Νάνσυς κρύπτες και χρήματα ακόμα και σε γλάστρες ή τάπερ. Η μητέρα της κατηγορούμενης φέρεται να λέει για το γεγονός: «Εγώ είμαι ηλικιωμένη και δεν έχω καμία σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι. Ήταν από τη νόμιμη επαγγελματική ιδιότητα της κόρης μου».

Ανακάτευαν μέχρι και την ΕΥΠ στις συνομιλίες τους

Οι κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο κύκλωμα εκβιαστών φέρεται να επικαλούνταν μέχρι και την ΕΥΠ.

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος της φερόμενης αρχηγού με τον αδελφό αντιδημάρχου, ο οποίος επίσης φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα:

Αρχηγός: Το ξέρω, έπεσε μια τάβλα...

Αδελφός αντιδημάρχου: Ναι ακριβώς...

Αρχηγός: Και έπεσε πάνω τον δρόμο, το ξέρω, το ξέρω.

Αδελφός αντιδημάρχου: Ναι, ειδοποίησαν την αστυνομία και η τελευταία που ειδοποιήθηκε ήταν η Δημοτική.

Αρχηγός: Ναι το ξέρω...

Αδελφός αντιδημάρχου: Η Δημοτική δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και τος έχουν ρίξει τώρα πάνω.

Αρχηγός: Η Αστυνομία δεν πήγε ή δεν πήγε γιατί ο δικός μου είναι στην ΕΥΠ, οπότε τα κανόνισε.

Αδελφός αντιδημάρχου: Σύμφωνοι αλλά έχει, κλήθηκε από τις διαδικασίες. Ε κάποιος έχει στείλει και το βίντεο.

Αρχηγός: Ναι το ξέρω...

Αδελφός αντιδημάρχου: Πού έχει γίνει αυτό;

Αρχηγός: Μωρέ Σπύρο... Με είχε πάρει ο πελάτης πρωί πρωί. Πήρα τον Χάρη που είναι πολεοδομία και πέρασε ο Χάρης από εκεί, οκέι. Αλλά εσένα δεν μπορούσα να σε βρω ούτως ή άλλως, γιατί δεν απαντούσες. Και λέω εντάξει, θα το κανονίσω, ξέρεις.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν για να απολογηθούν οι 14 κατηγορούμενοι για την υπόθεση δράσης κυκλώματος εκβιασμών σε βάρος επιχειρηματιών με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Ήδη έξι από τους κατηγορούμενους ζήτησαν από τον δικαστικό λειτουργό νέα προθεσμία και έτσι θα βρεθούν ξανά στο ανακριτικό γραφείο αύριο το πρωί, Πέμπτη 11 Ιουλίου. Ανάμεσά τους και η φερόμενη ως «εγκέφαλος», η 43χρονη «Νάνσυ».

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που, μεταξύ άλλων, αφορούν συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ' επάγγελμα κατ' εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στην οποία έγινε καταγγελία, οι υπάλληλοι φέρονται να είχαν αναπτύξει την παράνομη δράση που τους καταλογίζεται «τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023».