Latest News

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Μποφόρ αντιδράσεων για το «Big Brother» στο Δήμο Πειραιά: Τι ειπώθηκε για τις κάμερες παρακολούθησης στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)


Μποφόρ από αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η κίνηση της δημοτικής αρχής Μώραλη να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης σε χώρο εργασίας του Δήμου Πειραιά.

  Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά πραγματοποίησε παρέμβαση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να καταθέσει εκ νέου την κάθετη αντίθεση των εργαζομένων στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη, να τοποθετήσει «σύστημα παρακολούθησης» στους χώρους εργασίας του αμαξοστασίου στην οδό Ρετσίνα 45 – 47 και στη Θηβών 50.

Σαφώς και δεν γίναμε σοφότεροι από την προηγούμενη παρέμβαση που είχαμε πραγματοποιήσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26 Φλεβάρη 2024, καθώς την ίδια αδιάλλακτη και αντεργατική στάση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, αντιμετωπίσαμε και τώρα.

Τα ψεύδη ότι το ΣΟΜΕΔΠ είναι δήθεν το μόνο Σωματείο στο δήμο που αντιδρά στις κάμερες, η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι δήθεν ήταν πλειοψηφική και προϊόν πλάνης, ότι οι κάμερες είναι δήθεν για την προστασία των εργαζομένων και άλλα τέτοια  σαθρά  επιχειρήματα, κατέπεσαν και μάλιστα με θόρυβο.

Όσο για το επιχείρημα ότι οι εργαζόμενοι - μέλη του ΣΟΜΕΔΠ δεν συμμετείχαν στην αποχή τους διαψεύδουν τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα που δέχτηκαν εργαζόμενοι – μέλη άλλων Σωματείων στο δήμο για να κατέβουν υποχρεωτικά το Σαββατοκύριακο προκειμένου να μην φανεί η επιτυχία της κινητοποίησης.

Αυτό που έμεινε σε όσους παρακολούθησαν τη συνεδρίαση είναι η αλήθεια και φάνηκε ξεκάθαρα και από την τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής με την τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης (καμερών) στους χώρους εργασίας του αμαξοστασίου και στη Θηβών 50, είναι η επιτήρηση, ο έλεγχος και η καταστολή των εργαζομένων, ακολουθώντας πιστά την πολιτική όλων των κυβερνήσεων και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εργασία και τα εργασιακά δικαιώματα.

Επειδή το ανέφερε στην τοποθέτηση του ο κ. Μώραλης, να επισημάνουμε ότι φυσικά και το Σωματείο έχει προτάσεις, όπως είχε πάντα και το γνωρίζει καλά ο Δήμαρχος Πειραιά, αρκεί να μας έδιναν τον λόγο να τις διατυπώναμε, αλλά δεν… Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που αρνείται να κάνει συναντήσεις με το ΣΟΜΕΔΠ. Τα επιχειρήματα και οι προτάσεις μας πάνω στα σοβαρά ζητήματα που ανοίγει για τους εργαζόμενους η πολιτική της εκμετάλλευσης, της εντατικοποίησης της εργασίας, της πολιτικής που θέλει ελεγχόμενους εργαζόμενους και συνδικαλιστικό κίνημα στο γύψο, της πολιτικής που βάζει το κέρδος πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, της πολιτικής της αναξιοκρατίας, των απλήρωτων υπερωριών, της αυθαιρεσίας και του αυταρχισμού. Αυτή την πολιτική  εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή Πειραιά.

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών μαζί με τους εργαζόμενους συνεχίζει τον αγώνα με κάθε μέσο, κινηματικό και νομικό, προκειμένου να μην υπάρχουν σε κανέναν εργασιακό χώρο κάμερες παρακολούθησης των εργαζομένων κατά την ώρα της εργασίας τους. Ούτε στο αμαξοστάσιο, ούτε πουθενά κάμερα παρακολούθησης!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


 


Βασίλης Γκιτάκος Πρόεδρος ΣΟΜΕΔΠ


Δήμαρχος Πειραιά κ.Γιάννης Μώραλης