Latest News

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Δολοφονία στην Αρκαδία: Στον εισαγγελέα το ζευγάρι που κατηγορείται για τη δολοφονία του 64χρονου


Σήμερα (24/7) απολογείται το ζευγάρι που κατηγορείται για τη δολοφονία του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας... της Αρκαδίας.

Η αιτία θανάτου του άνδρα παραμένει απροσδιόριστη, καθώς αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Εντωμεταξύ ο εισαγγελέας τους έδωσε 48ωρη προθεσμία. Βαρύτερο είναι το κατηγορητήριο που έχει να αντιμετωπίσει ο 40χρονος σύζυγος, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο ίδιος κατηγορούμενος στην κατάθεσή του, ανέφερε πως βρίσκονταν σε ένα μπαρ μετά το γλέντι της βάπτισης μαζί με τη γυναίκα του, το παιδί τους και τον νεκρό, όταν η σύζυγός του, του ζήτησε αναστατωμένη να φύγουν.

Προχωρώντας προς το αυτοκίνητο, αντιλήφθηκε πως ο 64χρονος τους ακολουθούσε: «Πήγα να μπω στη θέση του συνοδηγού, όμως αυτός είχε προπορευτεί και μου εμπόδισε την είσοδο στο αμάξι μου, κρατώντας την πόρτα του συνοδηγού η οποία ήταν ανοιχτή. Εγώ του είπα “Σε παρακαλώ θέλω να μπω στο αμάξι μου”, καταλαβαίνοντας πλέον ότι ο ίδιος θέλει να κάνει κάποιο κακό σε εμάς, αφού ήταν εμφανώς εξαγριωμένος. Αυτός έκανε λίγο στην άκρη και μόλις πήγα να μπω, με βούτηξε από τα ισχία μου και με σήκωσε κυριολεκτικά και με πέταξε στη θέση του συνοδηγού λέγοντάς μου “Έλα, μπες μέσα”».

Ο 41χρονος κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι ο 64χρονος έβρισε τη σύζυγό του, ενώ το παιδί του άκουγε και είχε αρχίσει να κλαίει. «Δε σταμάτησε, αλλά αντιθέτως συνέχισε να προσπαθεί να αρπάξει τη γυναίκα μου. Τότε εγώ προκειμένου να προστατεύσω τη γυναίκα μου, τον έπιασα από τον λαιμό με κεφαλοκλείδωμα, αφού δεν είχα άλλο μέσο να τον εμποδίσω, μιας και μόνο το δεξί μου χέρι ήταν ελεύθερο. Κεφαλοκλείδωμα με έπιασε και ο 64χρονος και με πέταξε έξω από το αμάξι. Πέσαμε στο έδαφος έτσι όπως είχαμε πιαστεί και αυτός ήταν από πάνω μου».

«Εγώ σηκώθηκα. Αυτός προσπάθησε να σηκωθεί πάλι με κατεύθυνση προς τη γυναίκα μου. Τότε εγώ του έριξα μία κλωτσιά, η οποία τον πήρε ψηλά στον δεξί ώμο και προς τον λαιμό. Αυτός ξαναξάπλωσε και γέλαγε. Ήρθε κόσμος και τότε εμείς φύγαμε. Ό,τι έκανα το έκανα αμυνόμενος και δεν είχα καμία πρόθεση να του κάνω κακό».

Δολοφονία στην Αρκαδία: Τι κατέθεσε η σύζυγος του δράστη για τον θάνατο του 64χρονου – Οι κατηγορίες που βαραίνουν το ζευγάρι [βίντεο]

Το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ που οδήγησε στο έγκλημα στην Κυνουρία περιέγραψε η 34χρονη σύζυγος του δράστη που σκότωσε τον 64χρονο στην κοινότητα του Αγίου Πέτρου, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Όπως ανέφερε, η σύζυγος είναι αυτή που σύμφωνα με την κατάθεσή της δέχεται τη λεκτική παρενόχληση από το θύμα.

Μία φράση του 64χρονου προς την ίδια την οδηγεί στην απόφαση να ζητήσει από τον άντρα της να φύγουν. Έχουν μαζί τους και το τρίχρονο κοριτσάκι τους. Πηγαίνουν προς το αυτοκίνητο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μπαρ που βρίσκονταν και στη συνέχεια περιγράφει:

«Είδα ότι ο 64χρονος άρχισε να κατευθύνεται προς το αυτοκίνητό μας και να λέει «Μη φύγετε θα έρθω και εγώ μαζί «Φαινόταν πολύ μεθυσμένος και εξαγριωμένος. Εγώ ακούγοντας αυτά τα λόγια του του είπα : «Τι λες; εγώ φεύγω με την οικογένειά μου, φύγε τώρα αυτή τη στιγμή».

Τότε ο άντρας μου που δεν είχε προλάβει να μπει ακόμη στο αμάξι στράφηκε προς τον 64χρονο και τον ρώτησε για ποιον λόγο μας ακολουθεί. Ο 64χρονος με μία αστραπιαία κίνηση άρπαξε τον άντρα μου από τα πόδια σαν να τον έπαιρνε αγκαλιά και τον σήκωσε στον αέρα και μία ορμητική κίνηση τον πέταξε μέσα στο αμάξι στη θέση του συνοδηγού και ακολούθησε και ο ίδιος μπαίνοντας ο μισός μέσα στο αμάξι και στράφηκε προς εμένα και μου είπε.

Τι είπες μωρή π….; Τότε εγώ άρχισε να φωνάζω έντονα και να του λέω: «Τι κάνεις ; Φύγε… δεν σέβεσαι ότι έχουμε μικρό παιδί στο αμάξι;». Το παιδί μας άρχισε να ουρλιάζει από τα κλάματα. Δεν σταμάτησε αλλά αντιθέτως πήγε να με βουτήξει προφανώς για να μου κάνει κακό». Η 34χρονη είπε επίσης στις αρχές είπε ότι λυπάται για το ότι έχασε τη ζωή του ο 64χρονος.

Αρκαδία: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 41χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 64χρονου – Τι είπε το ζευγάρι

Ενώπιον της Ανακρίτριας Τριπόλεως οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (22/7) ο 41χρονος και η 34χρονη σύζυγός του οι οποίοι κατηγορούνται για το θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 64χρονου στο χωριό Άγιος Πέτρος της Αρκαδίας.

Σε βάρος του 41χρονου ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη, ψυχική κατάσταση ενώ σε βάρος της 34χρονης για συνεργεία στην ίδια πράξη. Το ζευγάρι έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο, και οι δύο υποστηρίζουν πως βρίσκονταν σε άμυνα όταν βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με το θύμα.

Ο μεν 41χρονος αναφέρει πως τον έπιασε από το λαιμό με πρόθεση να τον βγάλει από το αυτοκίνητό τους όπου ο 64χρονος είχε μπει με τη βία ενώ η 34χρονη κάνει λόγο για μια επιθετική, σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον ίδιο μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού τους. «Μου επιτέθηκε ερωτικά και ήταν πολύ επίμονος», φέρεται να δήλωσε στους Αστυνομικούς η 34χρονη η οποία περιέγραψε πως ξεκίνησε ο καβγάς που κατέληξε στο θάνατο του 64χρονου.

«Ψέματα το κάνει, δεν είναι νεκρός» έλεγε ο 41χρονος μετά τον ξυλοδαρμό και τον θάνατο του 64χρονου

Σε σοκ είναι η τοπική κοινότητα του Αγίου Πέτρου του δήμου Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία από τη δολοφονία του 64χρονου συγχωριανού τους, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στην πλατεία του χωριού τα ξημερώματα από ένα ζευγάρι μετά το τέλος μιας βάφτισης όπου ήταν όλοι καλεσμένοι.

Στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός 41χρονου και μίας 34χρονης, προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, για την υπόθεση της δολοφονίας του 64χρονου, στην κοινότητα του Αγίου Πέτρου, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στην Αρκαδία, οι οποίοι μάλιστα τη Δευτέρα (22/07) αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα φλέρταρε τη γυναίκα του δράστη με αποτέλεσμα ο δράστης σε κατάσταση μέθης να τον ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου.

«Χθες το μεσημέρι έγινε μια βάφτιση στο χωριό μας και το γλέντι κράτησε 12 ολόκληρες ώρες. Οι καλεσμένοι ξεκίνησαν να τρώνε και να πίνουν από το μεσημέρι και σηκώθηκαν να φύγουν από το τραπέζι στις 02.00 τη νύχτα. Ήταν αναμενόμενο ότι κάτι κακό θα συμβεί γιατί ήταν πολύς ο κόσμος,μεγάλο το γλέντι και οι περισσότεροι ήταν μεθυσμένοι. Κατά τις 02.00 τη νύχτα έφυγε μια παρέα από το γλέντι και πήγε προς το καφενείο της πλατείας για να πιουν καφέ και να συνέλθουν από το μεθύσι.

Εκεί, λοιπόν, το θύμα προφανώς φλέρταρε με μια γυναίκα από την παρέα κι ο άντρας της ενοχλήθηκε κι άρχισε να τον γρονθοκοπεί. Εκτός από τον άντρα της γυναίκας , σηκώθηκε κι άλλος από την παρέα και τον χτυπούσε κι εκείνος . Κάποια στιγμή τον άφησαν τον άνθρωπο μισολιπόθυμο στην πλατεία ενώ το θύμα είχε τις αισθήσεις του ακόμα, γιατί κάτι ψέλιζε.

Αφού τον παράτησαν για λίγα λεπτά γιατί η γυναίκα του δράστη ήταν φοβισμένη και του φώναζε να σταματήσει και του ζητούσε να φύγουν, στη συνέχεια ξαναγύρισαν και τον αποτελείωσαν.

Μάλιστα, ο δράστης όταν είδε το θύμα χωρίς τις αισθήσεις του, κατάλαβε τι έχει κάνει κι άρχισε να του φωνάζει να σηκωθεί. Ο άνθρωπος βέβαια είχε ήδη πεθάνει. Από όσο γνωρίζω , η γυναίκα με τον άντρα της έχουν αναλάβει την ευθύνη για το θάνατο του Νίκου αλλά ήταν κι άλλος από την παρέα που τον χτύπησε…» λέει στο photothema.gr άνθρωπος που ήταν μπροστά στο τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο παρατήρησαν χτυπήματα στον λαιμό και το κεφάλι του 64χρονου. Πλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής, προκειμένου να γίνουν γνωστά τα αίτια θανάτου του άνδρα.

Αρκαδία: «Ψέματα το κάνει, δεν είναι νεκρός»: Τι έλεγε ο 41χρονος για τον 64χρονο μετά τον ξυλοδαρμό του

Οι κάτοικοι του χωριού, ακούγοντας τις φωνές, έσπευσαν στο σημείο. «Άκουσα φωνές, βρισιές χιλιάδες και πειράζεις τη γυναίκα μου» δήλωσε στην κάμερα αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας άλλος μάρτυρας, συντετριμμένος για τον χαμό του φίλου του, ανέφερε πως ο δράστης, όταν είδε τον 64χρονο χωρίς τις αισθήσεις του, δεν κατάλαβε τι είχε κάνει και άρχισε να του φωνάζει να σηκωθεί. «Ήταν ένα παιδί μάλαμα, το λέω και βουρκώνω. Έχω περάσει μια ζωή μαζί του. Εγώ κατέβηκα το πρωί και βλέπω τον δράστη τύφλα, ήταν πολύ μεθυσμένος. Του λέω “πέθανε;”. Μου λέει: “Ψέματα το κάνει, δεν είναι νεκρός”. Δεν καταλάβαινε τι του γινόταν».

Αρκαδία: «Τον χτυπούσαν ακόμη και όταν ήταν αναίσθητος κάτω»

Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν πως ακόμη ένα άτομο από την παρέα συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια. «Μια παρεξήγηση, από το τίποτα έγινε το κακό. Είχαν πιει όλοι πάρα πολύ. Μετά το γλέντι συνέχισαν να πίνουν. Είπε κάτι ο Νίκος στην κοπέλα και έγινε ο κακός χαμός. Τον χτυπούσαν ακόμη και όταν ήταν αναίσθητος κάτω» ανέφερε μάρτυρας. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, την ώρα που ο 41χρονος ξυλοκοπούσε τον άτυχο άνδρα, άτομα που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό, αντί να τον σταματήσουν, τραβούσαν βίντεο.