Latest News

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Δύο αδέρφια καταδικάστηκαν για τον θάνατο 52χρονου - Έπαθε ανακοπή πάνω στον καυγά τους

 


Ένοχα για τον θάνατο ενός 52χρονου κρίθηκαν δύο αδέρφια, μετά από επεισόδιο που,,, σημειώθηκε τον Μάιο του 2023 στη Θεσσαλονίκη.

Όλα συνέβησαν όταν σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 52χρονος τάιζε αδέσποτα ζώα, έξω από την επιχείρησή του, ένα γραφείο τελετών. Το γεγονός φαίνεται να ενόχλησε τα δύο αδέλφια, 41 και 43 ετών, ενώ περίοικοι κατέθεσαν ότι είχαν προηγηθεί κι άλλοι καβγάδες, καθώς οι κατηγορούμενοι αντιδρούσαν στη λειτουργία του γραφείου τελετών, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου διέμεναν.


Στο μοιραίο περιστατικό καυγάδισαν και έχοντας χτυπηθεί με γυμνά χέρια στο σώμα του, το θύμα παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά κατέληξε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείοΟ θάνατός του αποδίδεται σε ανακοπή καρδιάς, όπως προέκυψε από τα ιατροδικαστικά ευρήματα. Το δικαστήριο δέχθηκε ότι οι καταδικασθέντες είχαν σκοπό να επιφέρουν βαριά σωματική βλάβη στο θύμα, αλλά ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα της καρδιακής προβολής που υπέστη λόγω της στρεσογόνας κατάστασης που βίωσε εκείνη την ώρα.

Τα δύο αδέρφια κρίθηκαν ένοχα για θανατηφόρα σωματική βλάβη, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού και κατ' ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της πράξης, αφού είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 ετών.

Ωστόσο οι δικαστές αποφάσισαν η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής με την επιβολή περιοριστικών όρων (αυτοπρόσωπη εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση επικοινωνίας με τους οικείους του θύματος) και έτσι η ετυμηγορία του δικαστηρίου τούς οδήγησε εκτός φυλακής.

Στις απολογίες τους, τα δύο αδέλφια αρνήθηκαν ότι ενήργησαν με σκοπό να προκαλέσουν κακό στον 52χρονο, εκφράζοντας τη λύπη τους για την εξέλιξη του επεισοδίου.