Latest News

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Καιρός: Έκτακτο της ΕΜΥ για την 48ωρη κακοκαιρία - Ποιες περιοχές θα έχουν φαινόμενα, στο «μάτι» και η Αττική

 


Ξεκινά από σήμερα (3/7) η κακοκαιρία-εξπρές που διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο της...

Οι μετεωρολόγοι έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ήδη από χθες με τις προγνώσεις τους, καταλήγοντας μάλιστα στο συμπέρασμα ότι η αυριανή ημέρα (4/7) θα είναι η πιο δύσκολη από άποψη φαινομένων.

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας πιθανότατα θα είναι και το λεκανοπέδιο Αττικής, αφού τα μετεωρολογικά μοντέλα δείχνουν βροχές και κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες.

Σημειώνεται ότι λόγω της εντάσεως που θα έχουν τα φαινόμενα η Πολιτική Προστασία εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες και συστάσεις προς τους πολίτες.

Το νέο έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ αναφέρει:

«Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε στις 02-07-24/1200 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από Τέταρτη μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.