Latest News

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Τα στοιχεία που «καίνε» τον 44χρονο που συνελήφθη για τη δολοφονία του τοπογράφου


Συνελήφθη ο 44χρονος που είχε προσαχθεί νωρίτερα στη Ζωγράφου από τις Αρχές, για την δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Στοιχείο – κλειδί που οδήγησε τους αστυνομικούς στην αποκάλυψη της ταυτότητας του ήταν όπως φαίνεται το πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν πριν και μετά τη δολοφονία του 54χρονου.

Από την ανάλυση του οπτικού υλικού οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο εκτελεστής, μετά την δολοφονία φτάνει με το μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου, το σταθμεύει σε πάρκινγκ πολυκατοικίας και επιβιβάζεται στη δική του- μεγαλύτερου κυβισμού –  μοτοσικλέτα.

Τόσο η μοτοσικλέτα του 44χρονου όσο και το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν για εξερεύνηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.
  
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ανακάλυψη του κινήτρου του δολοφόνου οι αστυνομικοί πήγαν στη Μύκονο- όπου κυρίως δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά το θύμα και έλαβαν καταθέσεις από άτομα που τον γνώριζαν ή συνεργάζονταν με τον τοπογράφο.

Σύμφωνα με πληροροφίες, έγινε έρευνα στο σπίτι του αλλά και στο σπίτι της φίλης του στου Ζωγράφου, εκεί όπου φέρεται να πήγε αμέσως μετά τη δολοφονία. Για την εμπλοκή της στην υπόθεση εξετάζεται και η σύντροφος του 44χρονου.

Σημειώνεται ότι, οι αστυνομικοί φαίνεται να εντόπισαν και το σκούτερ της δολοφονίας, αλλά και την μηχανή του υπόπτου.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί τόσο τα κινητά τηλέφωνα των δύο προσαχθέντων, αλλά και οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στο σπίτι του υπόπτου, προκειμένου να δουν αν είχε επαφές με πρόσωπα από τη Μύκονο η έγκλειστα στις φυλακές.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας θεωρούν με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει θα εξιχνιάσουν την υπόθεση και μέχρι το βράδυ.

Παλιός γνώριμος των αρχών ο 44χρονος

Ο ύπoπτος που συνελήφθη δεν ήταν άγνωστος στους αστυνομικούς. Φέρεται να είχε φυσική παρουσία στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009 και να είχε σχέσεις με γνωστό Έλληνα βαρυποινίτη – μέλος της GREEK MAFIA– που σύμφωνα με τις αρχές ήταν ανάμεσα στους ηθικούς αυτουργούς της  υπόθεσης.  Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, αλλά τελικά η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια.

Ο 44χρονος έχει κατηγορηθεί για ληστείες σε επαρχιακές πόλεις, για ξυλοδαρμούς και εκβιάσεις καταστηματαρχών.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έγινε και έρευνα στο σπίτι του 44χρονου, αλλά και της συντρόφους του, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ρούχα, τα υποδήματα και το κράνος που φορούσε την ημέρα του εγκλήματος.

Τα στοιχεία που «καίνε» τον 44χρονο για τη δολοφονία του Ψυχικού

Βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή όπου έγινε η εν ψυχρώ εκτέλεση, ένα μπουφάν το οποίο μοιάζει με αυτό που φορούσε ο εκτελεστής το πρωί της περασμένης Τρίτης αλλά και δυο ζευγάρια γάντια μηχανής, είναι μερικά από τα στοιχεία που εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην κατοχή του 44χρονου με τα αρχικά Γ.Κ ο οποίος συνελήφθη για εμπλοκή του στην δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη.

Όμως υπάρχουν και άλλα στοιχεία που… εν καιρώ μπορούν να ισχυροποιήσουν την έρευνα των διωκτικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι της φίλης του 44χρονου εντοπίστηκαν συνολικά τέσσερα κινητά τηλέφωνα, δύο από τα οποία δεν ήταν σε… κοινή θέα, αλλά και δυο κάρτες sim. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν ήδη μεταφερθεί και εξετάζονται το μπουφάν αλλά και μια ζώνη για εντοπισμό πυρίτιδας, καθώς ο 44χρονος έριξε 20 σφαίρες με αποτέλεσμα, αν πρόκειται για τα συγκεκριμένα ρούχα, να έχουν μείνει πάνω τους ίχνη. Σύμφωνα με πληροφορίες,  ένα από τα βασικά στοιχεία που «καίει» τον 44χρονο είναι όσα φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς η φίλη του. Παραδέχτηκε ότι έχει πάει στη Μύκονο με τον συλληφθέντα και μάλιστα συναντήθηκαν με συγκεκριμένο επιχειρηματία του νησιού για τον οποίο πολλοί έχουν μιλήσει στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, χωρίς όμως να έχει προκύψει μέχρι αυτή την ώρα, κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Όσον αφορά στο σκούτερ το οποίο χρησιμοποίησε ο εκτελεστής στο Ψυχικό πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές έχουν καταθέσεις προσώπων που υποστηρίζουν ότι «το σκούτερ της δολοφονίας μοιάζει με αυτό που χρησιμοποιούσε ο 44χρονος αλλά τις τελευταίες μέρες δεν τον βλέπουν να το κυκλοφορεί». Όταν οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής και ξεκίνησαν να του κάνουν ερωτήσεις για την υπόθεση ο 44χρονος φέρεται να τους είπε: «Με το δικό μου όχημα θα την έκανα; Χαζός είμαι;». Αργά το απόγευμα, στην Ασφάλεια Αττικής έφτασε μια πληροφορία που ανέφερε ότι ένα μηχανάκι το οποίο προσομοιάζει με του δράστη, εντοπίστηκε στη λεωφόρο Σχιστού με φανερά ίχνη πυρκαγιάς, χωρίς όμως να έχει ταυτοποιηθεί ότι πρόκειται γι’ αυτό που αναζητούν.

Ο 44χρονος κρατείται και αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης το οποίο εκδόθηκε σε βάρος του.