Latest News

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Τραγωδία στην Κεφαλονιά: Η μοιραία βουτιά του Μπέντζαμιν - Σε βάθος 35 μέτρων βρέθηκε η σορός του 20χρονου

 


Μια βουτιά αποδείχθηκε μοιραία για τον 20χρονο κολυμβητή από τη Νότια Αφρική, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Παρασκευής (12/7) από ιδιώτη δύτη στη... Σάμη Κεφαλονιάς.

Ο 20χρονος με το όνομα Μπέντζαμιν ήταν μέλος του πληρώματος ιδιωτικού γιοτ, ενός καταμαράν, και το απόγευμα της Πέμπτης (11/7), καθώς το σκάφος είχε ξεκινήσει σιγά σιγά τη διαδικασία προσέγγισης στον κόλπο της Σάμης, αποφάσισε να κάνει μια βουτιά.

Τα ίχνη του χάθηκαν και άμεσα σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό του. Το Λιμενικό ξεκίνησε έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν ένα πλωτό σκάφος του Σώματος, τέσσερα ιδιωτικά σκάφη και ένας ιδιώτης δύτης.

Το πρωί της Παρασκευής σηκώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Παράλληλα, γίνονταν έρευνες και από ξηράς από άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Εν τέλει, ένας ιδιώτης δύτης εντόπισε το άψυχο σώμα του 20χρονου στη θαλάσσια περιοχή του Όρμου Σάμης ανατολικά της Κεφαλονιάς.

Κεφαλονιά: Σε βάθος 35 μέτρων εντοπίστηκε η σορός του 20χρονου

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα inkefalonia, η σορός του εντοπίστηκε στον κόλπο του Πάλιουρα (βρίσκεται στον δρόμο προς Αντίσαμο) εντός του κόλπου της Σάμης, σε βάθος 35 μέτρων. Ο 20χρονος φορούσε μάσκα και βατραχοπέδιλα.

Περισσότερες απαντήσεις για το πώς ο 20χρονος βρήκε τον θάνατο θα δοθούν από την ιατροδικαστική εξέταση. Ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι να χτύπησε σε βράχο όπως έκανε τη βουτιά από το καταμαράν.

benjamin 80a54