Latest News

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Χωρίς ταξί σήμερα: 24ωρη απεργία του ΣΑΤΑ

 


Χωρίς ταξί σήμερα Πέμπτη (11/07) η Αθήνα λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε το... Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής. 

Η απεργία των ταξί ξεκίνησε στις 6 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής (12/07). Οι αυτοκινητιστές του ΣΑΤΑ θα διαδηλώσουν με τα οχήματά τους, αφού συγκεντρωθούν στις 09:30 στη συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Καβάλας.

Τι απαντάει το υπουργείο Τουρισμού στην απεργία των ταξί

Κύκλοι του Υπουργείου Τουρισμού σχολιάζουν ότι «η αυστηρότητα των ελέγχων και η τήρηση της νομιμότητας σε πάσης φύσεως άσκηση τουριστικής επαγγελματικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας αποτελούν κεντρική πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού. Στην κατεύθυνση αυτή, η νομοθετική παρέμβαση που αφορά στο συγκεκριμένο μεταφορικό έργο διατηρεί στο ακέραιο την υποχρεωτικότητα των ελέγχων με βάση τις αυστηρές νόμιμες προδιαγραφές άσκησης του τουριστικού μεταφορικού έργου των ΕΙΧ με οδηγό, σύμφωνα με την ισχύουσα (και μη τροποποιούμενη) νομοθεσία περί εκμίσθωσης ΕΙΧ αυτοκινήτων με οδηγό κατά τον ν.4093/2012».

«Εκείνο που αποκλειστικά ρυθμίζει είναι ότι η τήρηση της νομιμότητας και η αυστηρότητα των ελέγχων θα εξαντλούνται στον επαγγελματία και όχι στους πελάτες, όπως πρέπει να συμβαίνει στην εκτέλεση του μεταφορικού έργου», επισημαίνουν οι ίδιου κύκλοι.

«Η ποιότητα της παροχής υπηρεσιών μεταφοράς αποτελεί κυρίαρχη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της πολιτικής μας για τη διαφύλαξη και την αναβάθμιση της ποιοτικής εμπειρίας των επισκεπτών της χώρας», καταλήγουν οι κύκλοι του υπουργείου Τουρισμού.