Latest News

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο 20χρονος δράστης ήταν ήσυχος, μοναχικός και θύμα εκφοβισμού

 
Ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ ταυτοποιήθηκε ως ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς...

Ο Κρουκς, ο οποίος σκοτώθηκε από τις Μυστικές Υπηρεσίες αφού πυροβόλησε από θέση έξω από το χώρο συγκέντρωσης του Τραμπ, ζούσε στο Μπέθελ ​​Παρκ της Πενσιόν, ένα προάστιο του Πίτσμπουργκ περίπου μία ώρα οδικώς νότια του Μπάτλερ, όπου έλαβε χώρα η συγκέντρωση.

Ήταν ένας ήσυχος, μοναχικός άνθρωπος που μερικές φορές δεχόταν εκφοβισμό και δεν μιλούσε για τις πολιτικές του απόψεις, είπαν οι συμμαθητές του. «Αν κάποιος του έλεγε κάτι κατά πρόσωπο, απλώς θα τον κοιτούσε επίμονα», είπε η Τζουλιάνα Γκρουμς, η οποία αποφοίτησε ένα χρόνο μετά τον Κρουκς. «Άλλοι πίστευαν ότι θα ήταν αυτός που θα άνοιγε πυρ στο γυμνάσιο».

Οι ερευνητές προσπάθησαν αρχικά να τον αναγνωρίσουν εν μέρει επειδή δεν έφερε ταυτότητα. Το Γραφείο Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι εντόπισε γρήγορα το όπλο, ένα τουφέκι τύπου AR, και βοήθησε στον εντοπισμό του υπόπτου. Το όπλο είχε αγοραστεί από τον πατέρα του Κρουκς, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν την έρευνα.


Ο Κρουκς έδρασε μόνος του και οι ερευνητές προσπαθούσαν ακόμη να προσδιορίσουν το κίνητρο και την ιδεολογία του, είπε ο Κέβιν Ρότζεκ, ειδικός πράκτορας του FBI, υπεύθυνος για το γραφείο του FBI στο Πίτσμπουργκ. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι δεν είχαν βρει κανένα είδος γρατού μηνύματος ή μανιφέστου, που εμφανίζονται συχνά μετά από τέτοιες επιθέσεις. Ο Κρουκς δεν είχε βρεθεί στο ραντάρ του FBI ως πιθανή απειλή πριν από τον πυροβολισμό και οι ερευνητές δεν βρήκαν ενδείξεις για προβλήματα ψυχικής υγείας, είπε ο Ρότζεκ.

Φαινόταν να έχει μικρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μεγάλο ιστορικό πολιτικού ακτιβισμού. Τα αρχεία ψηφοφορίας στην Πενσυλβάνια δείχνουν ότι ήταν εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικανός. Την ημέρα της ορκωμοσίας του προέδρου Μπάιντεν, ο Κρουκς έδωσε 15 δολάρια στο Progressive Turnout Project με έδρα το Σικάγο, μια επιτροπή πολιτικής δράσης που ευθυγραμμίζεται με τους Δημοκρατικούς, σύμφωνα με τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής.