Latest News

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Γενοκτονία στη Γάζα: Τουλάχιστον 20 νεκροί και πάνω από 90 τραυματίες στη Χαν Γιουνίς μετά από ισραηλινή επιδρομή (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (13/7), που έπληξε πυκνοκατοικημένη περιοχή εκτοπισμένων στην περιοχή αλ-Μαβάσι του Χαν Γιουνίς στη Γάζα, ανέφερε το τοπικό Υπουργείο Υγείας το οποίο διοικείται από την παλαιστινιακή οργάνωση... της Χαμάς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το BBC, o ισραηλινός στρατός είχε χαρακτηρίσει την περιοχή αυτή ως ασφαλή ζώνη, προτρέποντας τους Παλαιστίνιους να αναζητήσουν καταφύγιο εκεί. Περισσότεροι από 90 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επιδρομή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τοπικού Υπουργείου Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εξετάζει το περιστατικό, σύμφωνα με το Reuters. Ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι πηγές χαρακτήρισαν τον στόχο της επίθεσης ως «πολύ σημαντικό». Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι το σημείο της επιδρομής έμοιαζε σαν να είχε χτυπηθεί από "σεισμό" και βίντεο από την περιοχή δείχνουν συντρίμμια και αιμόφυρτους τραυματίες σε φορεία.

Άνθρωποι φαίνονται να προσπαθούν απεγνωσμένα να σκαλίσουν με τα χέρια τους τα συντρίμμια. Πλάνα από το κοντινό νοσοκομείο του Κουβέιτ αποκάλυψαν χάος με ασθενείς να νοσηλεύονται στο πάτωμα. Ένας αξιωματούχος της Χαμάς, τον οποίο επικαλείται το Reuters, χαρακτήρισε την επίθεση ως «σοβαρή κλιμάκωση»μ που δείχνει ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.