Latest News

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Φρικτός θάνατος 19χρονης από επίθεση αρκούδας- Ούρλιαζε στους διασώστες «με πλησιάζει όλο και περισσότερο» [βίντεο]

 

Μια νεαρή γυναίκα δέχθηκε επίθεση από μια αρκούδα στο μονοπάτι ...Jepii Mici, κοντά στη Valea Spumoasă, στη Ρουμανία.

Οι διασώστες που πήγαν να βοηθήσουν τη βρήκαν νεκρή.

Η ανάκτηση του σώματός της είναι δύσκολη, καθώς το έδαφος είναι ανώμαλο και η αρκούδα ήταν ακόμα στην περιοχή.

«Μια ομάδα διάσωσης από το Salvamont Prahova πήγε στην περιοχή και, πριν από λίγο, κατέβηκε στην κοιλάδα, όπου βρήκαν το θύμα, δυστυχώς νεκρό.

Η επιχείρηση ανέλκυσης είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω του κακοτράχαλου εδάφους και της συνεχιζόμενης παρουσίας της αρκούδας, η οποία απέχει περίπου 10-15 μέτρα από τους ορεινούς διασώστες.

Η άτυχη 19χρονη

romania-girl2

Ο τουρίστας που ήταν μάρτυρας ολόκληρου του συμβάντος και κάλεσε το 112 τον φρόντισαν οι ορεινοί χωροφύλακες και τον κατέβασαν στο Μπουστενί», ανέφερε η δήλωση του Salvamont.

Η 19χρονη έκανε πεζοπορία με τον φίλο της όταν εμφανίστηκε η αρκούδα. Ο άνδρας απελπισμένος κάλεσε το 112 για βοήθεια, λέγοντας ότι το ζώο την άρπαξε και την πήρε μακριά.

Οι ορεινοί διασώστες που έφτασαν στο σημείο δεν βρήκαν αμέσως το θύμα, παρά μόνο τον νεαρό που είχε τηλεφωνήσει στο 112.

Η Επιθεώρηση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (ISU) Prahova εξέδωσε μήνυμα RO-ALERT στην πόλη Bușteni για να σηματοδοτήσει την παρουσία μιας αρκούδας σε κατοικημένες/συμφορημένες περιοχές. Το ζώο εθεάθη στην περιοχή Caraiman Waterfall, όπως διευκρινίζεται από την ISU Prahova.

Οι διασώστες, που τελικά σκότωσαν την αρκούδα επειδή προσπάθησε να επιτεθεί και στους ίδιους, προσέγγισαν τη σορό της 19χρονης, το μεγαλόσωμο ζώο έκανε κύκλους γύρω από το άψυχο κορμί της κοπέλας.