Latest News

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Σοκ στη Βρετανία: Δύο νεκρά παιδιά και έντεκα τραυματίες ο απολογισμός της επίθεσης 17χρονου με μαχαίρι στο Σάουθπορτ

 


Δύο παιδιά σκοτώθηκαν και άλλοι έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα στο Σάουθπορτ της βορειοδυτικής Αγγλίας... ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Για την επίθεση έχει συλληφθεί ένας 17χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι εννέα από τους τραυματίες είναι παιδιά και τα έξι από αυτά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Κρίσιμη θεωρείται επίσης η κατάσταση και των δύο ενήλικων τραυματιών, σύμφωνα με τη Σερένα Κένεντι, την εκπρόσωπο της αστυνομίας του Μέρσεϊσάιντ.

Νωρίτερα οι αρχές ανέφεραν ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα και ότι η επίθεση δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Η επίθεση σημειώθηκε σε ένα κοινοτικό κέντρο που ονομάζεται Hart Space.

Την ώρα της επίθεσης στο Hart Space διεξαγόταν εκδήλωση με χορό και γιόγκα, με τραγούδια της Τέιλορ Σουίφτ, που απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 7 και 11 ετών.

Η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ κήρυξε «μείζον περιστατικό» αφού έλαβε αναφορές για τα μαχαιρώματα λίγο πριν από το μεσημέρι σήμερα.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων της Βορειοδυτικής Ευρώπης δήλωσε ότι ορισμένα από τα θύματα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων Alder Hey.

Άλλα θύματα μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Aintree, καθώς και στο νοσοκομείο Southport και Formby.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ευχαρίστησε την Aστυνομία και τις υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών για την ταχύτατη αντίδρασή τους και σημείωσε ότι ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

Έκανε επίσης λόγο για «φρικτές και βαθιά σοκαριστικές ειδήσεις» που φτάνουν από το Σάουθπορτ. «Οι σκέψεις μου βρίσκονται σε όλους όσους επηρεάστηκαν», πρόσθεσε.