Latest News

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Ενοίκια: Το «τερμάτισαν» οι ιδιοκτήτες στην Αθήνα – 15 τετραγωνικά αντί… 750 ευρώ

 


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της καθημερινότητας– το οποίο η κυβέρνηση λέει ότι… προσπαθεί να αντιμετωπίσει, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να πετύχει το παραμικρό – είναι το κόστος... της στέγασης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το spitogatos.gr και άλλες σελίδες real estate, τα ενοίκια στην Ελλάδα έχουν…εκτοξευτεί στη στρατόσφαιρα, καθώς μόλις στο 2ο τρίμηνο του 2024 η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης κατοικιών αυξήθηκε κατά 8,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο την προηγούμενη χρονιά.

Ενδεικτικά, σε αγγελία στο γνωστό σάιτ γκαρσονιέρα 15 τετραγωνικών μέτρων στο Παγκράτι ενοικιάζεται έναντι του ποσού των 750 ευρώ το μήνα, τιμή που… συναγωνίζεται επάξια τα ενοίκια σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Τόκιο.

Σημειώνεται, βέβαια, ότι στην τιμή του ενοικίου συμπεριλαμβάνονται – όπως αναφέρεται στην αγγελία – και οι λογαριασμοί ρεύματος, νερού, internet, καθώς και τα κοινόχρηστα, ενώ, επίσης, το σπίτι είναι επιπλωμένο και διαθέτει και ηλεκτρικές συσκευές, όπως και βεράντα 50 τετραγωνικών.

Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, η τιμή είναι πολύ υψηλή και ενδεικτική του τι θα συναντήσει κάποιος που αναζητά διαμέρισμα προς ενοικίαση, ειδικά σε περιοχές όπως τα βόρεια και τα νότια προάστια της Αθήνας, αλλά και διάφορα σημεία στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Αν νομίζει κανείς ότι το… δώμα των 15 τετραγωνικών έναντι 50 ευρώ το τ.μ. είναι ίσως μία εξαίρεση, ένα προκλητικό παράδοξο, κάνει λάθος. Υπάρχουν πολλές αγγελίες που δοκιμάζουν τα νεύρα όσων αναζητούν ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση, όπως αυτή με τα 25 τ.μ. έναντι 500 ευρώ μηνιαίως, ή μια άλλη των 22 τ.μ. έναντι 480 ευρώ.