Latest News

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Ποιος γνωστός τραγουδιστής ερευνάται για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ - Δήλωνε εισόδημα 50.000 ευρώ - Δεσμεύθηκε η περιουσία του - Τι ισχυρίζεται ο ίδιος


Στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας πασίγνωστου τραγουδιστή, μέχρι του ποσού των 1.500.000 ευρώ...προχώρησε η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα.

Η Αρχή ερευνώντας εταιρεία του τραγουδιστή, η οποία δεν ασχολείται με το θέαμα αλλά άλλες δραστηριότητες, «σκόνταψε» στη διάπραξη τυχόν αξιόποινων πράξεων εκ μέρους του τραγουδιστή και συγκεκριμένα φοροδιαφυγής ύψους 1.500.000 ευρώ και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μετά από αυτό προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της επίμαχης εταιρείας, σκαφών αλλά και θυρίδων στη περίπτωση που υπάρχουν έως το ποσό του 1.500.000 ευρώ.

Τα στοιχεία και το πόρισμα της Αρχής έχουν παραδοθεί εδώ και περίπου ένα μήνα στον οικονομικό εισαγγελέα ο οποίος διενεργεί έρευνα για την υπόθεση η οποία δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του τραγουδιστή αλλά θα επεκταθεί και σε συνεργάτες του.

ADVERTISEMENT

Ο τραγουδιστής δήλωνε εισόδημα 50.000 ευρώ

Στο πόρισμα της Αρχής που πλέον αποτελεί το πρώτο υλικό της έρευνας των οικονομικών Εισαγγελέων, φαίνεται να γίνεται εκτενής αναφορά στις φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει την τελευταία πενταετία ο τραγουδιστής, στις οποίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ.

Αυτό το ποσό μάλιστα φαίνεται να ήταν και η αιτία που τέθηκε στο στόχαστρο της Αρχής ο καλλιτέχνης, καθώς θεωρήθηκε ιδιαίτερα χαμηλό για τα δεδομένα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη εξαιτίας της τεράστιας δημοφιλίας του και των εμφανίσεων του σε μέρη και εκδηλώσεις ευρέως γνωστά και ιδιαίτερα «κοσμικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας δεν θα περιοριστεί μόνο στον τραγουδιστή, αλλά στο στόχαστρο των εισαγγελέων θα τεθούν και άλλα πρόσωπα, συνεργάτες του ερευνώμενου καλλιτέχνη.

Δεν έχω φοροδιαφύγει, δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις, λέει ο τραγουδιστής

Μέσω των δικηγόρων του Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου απάντησε ο γνωστός τραγουδιστής στα όσα του καταλογίζονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής.  Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».


@ «Mόνος μου το πέρασα κι αυτό...» που τραγουδά και ο Αντώνης Ρέμος