Latest News

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Αθλήτρια γυμναστικής: Από 14 ετών μέχρι την ενηλικίωσή της περνούσε εφιάλτη στα χέρια του προπονητή - Σοκάρουν οι περιγραφές της

 

«Με πήγε στα αποδυτήρια της ρυθμικής δίπλα από την αίθουσα της ενόργανης (με πήγαινε σχεδόν καθημερινά εκεί με τη δικαιολογία ότι είχε ζυγαριά και με έγδυνε και με έπιανε παντού στο σώμα μου για να δει αν είχα παχύνει), εκείνη την ημέρα... λοιπόν αφού είχαν φύγει όλοι από το γυμναστήριο με πήγε δίπλα, μου έβγαλε το αθλητικό μου μπουστάκι, με ξεγύμνωσε από τη μέση και πάνω, με ξάπλωσε ανάσκελα στο κρεβάτι του μασάζ που είχε εκεί, ανέβηκε πάνω μου…».

Πρόκειται για απόσπασμα από τις σοκαριστικές περιγραφές της 26χρονης πρωταθλήτριας ενόργανης γυμναστικής στη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε σε βάρος ομοσπονδιακού προπονητή, στο Α.Τ. Παλαιού Φαλήρου. Η αθλήτρια καταγγέλλει ασελγείς πράξεις σε βάρος της και απόπειρα βιασμού, που έγιναν από το 2012, όταν ήταν μόλις 14 ετών, μέχρι και μετά την ενηλικίωσή της το 2017.

Η Αστυνομία δεν έχει μέχρι στιγμής χαρακτηρίσει τις πράξεις που περιγράφονται στη μήνυση και έχει διαβιβάσει το φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που θα αξιολογήσει τις καταγγελίες και θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις. Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα η 26χρονη να κληθεί να περιγράψει ενώπιον ψυχολόγου τα όσα καταγγέλλει ότι συνέβησαν όταν ήταν ανήλικη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ομοσπονδιακός προπονητής, που είναι διορισμένος καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε σχολείο, είχε δεχθεί και στο παρελθόν καταγγελίες από άλλες 4 αθλήτριες ενόργανης γυμναστικής και πάλι για περιστατικά με ασελγείς πράξεις. Αφορούσαν περιστατικά που είχαν λάβει χώρα από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και είχαν ποινικά παραγραφεί, όμως για αυτές τις υποθέσεις υπάρχει σε εξέλιξη πειθαρχικός έλεγχος από την Ομοσπονδία.