Latest News

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Ποινή κάθειρξης 13 ετών και από το Εφετείο στον προπονητή ιστιοπλοΐας για ασέλγεια σε 12χρονη αθλήτρια


 Η ποινή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή ιστιοπλοΐας για ασέλγεια σε βάρος της 13χρονης αθλήτριάς του, παρέμεινε... στο Εφετείο.

Ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει το αδίκημα της κατάχρησης ανήλικης 12-14 ετών σε ασέλγεια, και πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναστολή. Αρνήθηκε το αδίκημα του βιασμού για το οποίο και στον πρώτο βαθμό αθωώθηκε. Ωστόσο, η έφεση που ασκήθηκε από την αρμόδια εισαγγελέα για το αθωωτικό σκέλος της απόφασης τον έφερε αντιμέτωπο και πάλι με το αδίκημα του βιασμού.

Η νεαρή αθλήτρια απουσίαζε από την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, όπου δεν άλλαξε στο παραμικρό η αρχική απόφαση του δικαστηρίου για τα δύο αδικήματα.

Η αθωωτική απόφαση για βιασμό, ελήφθη κατά πλειοψηφία 6-1.

«Ο βιασμός μας απασχόλησε ιδιαίτερα. Οι πράξεις αυτές δεν γίνονται ποτέ όταν είναι άλλοι μπροστά, είναι πράξεις που γίνονται κρυφά, ο δράστης είναι μόνος του με το θύμα. Πώς θα βγάλουμε λοιπόν εμείς πως έγινε πράξη χωρίς άλλο μάρτυρα; Έχουμε το λόγο του ενός εναντίον του άλλου. Δεν έχουμε ιατροδικαστικές εκθέσεις ή εκτιμήσεις, αλλά μόνο αυτό που λένε ο ένας και ο άλλος» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Έχουμε έναν κατηγορούμενο που από την πρώτη στιγμή σχεδόν λέει τα ίδια πράγματα και την παθούσα που κατά τις καταθέσεις της μπερδεύεται ως προς το χρόνο ή τον τόπο. Πιστεύουμε ότι κανείς δεν λέει την πλήρη αλήθεια… κάθε αμφιβολία είναι υπέρ του κατηγορούμενου στο δίκαιο μας και όταν γίνεται μια δίκη ο κατηγορούμενος είναι στη γωνία» είπε ακόμη κατά το άκουσμα της απόφασης.

Στον προπονητή δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει το πανελλήνιο καθώς μετά τις αποκαλύψεις για βιασμό της Σοφίας Μπεκατώρου, άνοιξε ο «φάκελος» metoo και ήταν η πρώτη χρονικά περίπτωση που είχε καταγγελθεί.