Latest News

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Παραλίες στην Αττική: Ενοίκιο έως 120 ευρώ για ξαπλώστρες!


 Ακριβή μου... παραλία. Ναι, κάπως έτσι είναι, εάν σκεφτεί κανείς ότι για μία ημέρα δροσιάς και ξεγνοιασιάς σε οργανωμένη πλαζ της Αττικής χρειάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Και φέτος το καλοκαίρι, για πολλούς από τους κατοίκους που έχουν απομείνει στην πρωτεύουσα τα μπάνια σε μία από τις κοντινές και οργανωμένες παραλίες θεωρούνται απαγορευτικά, λόγω των ιδιαίτερα ανεβασμένων τιμών που παρατηρούνται σε κάποιες παραλιακές επιχειρήσεις και beach bars, αν και υπάρχουν και πιο προσιτές επιλογές.

Οι τιμές στις περισσότερες οργανωμένες παραλίες ανεβαίνουν τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ανάλογα με τις παροχές που προσφέρονται στον λουόμενο. Οι τιμές στις ξαπλώστρες, που συνήθως διατίθενται σε σετ των δύο, μπορεί να κοστίσουν από 10 έως και 120 ευρώ για τετραμελή παρέα στις πιο «κοσμοπολίτικες» πλαζ του Λεκανοπεδίου. Και βεβαίως, ακριβότερα χρεώνονται στην πρώτη σειρά, κοντά στη θάλασσα, και διαφορετικά όσον αφορά στα είδη της ξαπλώστρας (καναπέδες κ.λπ.). Τα πράγματα αλλάζουν όταν πρόκειται για online κρατήσεις, όπου οι τιμές διαφέρουν και συνήθως είναι πιο «τσουχτερές».

Στην Ακτή Βουλιαγμένης, από τις δημοφιλέστερες στην Αττική, μία παρέα τεσσάρων ατόμων για να βρεθεί δίπλα στον ήλιο και τη θάλασσα με αναβαθμισμένο εισιτήριο (ακτή Gold) -περιλαμβάνει, ανάμεσα στα άλλα, σετ που αποτελείται από δύο ξαπλώστρες, συν ομπρέλα για δύο άτομα ή για οικογένειες που έχουν μέχρι δύο παιδιά έως 18 ετών- θα πρέπει να διαθέσει 70 ευρώ το Σάββατο ή την Κυριακή, χωρίς να υπολογίζουμε το εισιτήριο εισόδου. Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ακτής Βουλιαγμένης, η είσοδος ανά άτομο κοστίζει 15 ευρώ το Σαββατοκύριακο και τις αργίες, ενώ τις καθημερινές «πέφτει» στα 10 ευρώ. Το αναβαθμισμένο «πακέτο» ανέρχεται στα 70 ευρώ το Σαββατοκύριακο και στα 50 ευρώ αντίστοιχα από Δευτέρα έως Παρασκευή. Μάλιστα, η κράτηση για τις ξαπλώστρες γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Ξαπλώστρες από… χρυσάφι, όμως, υπάρχουν και στα πολυσύχναστα Αστέρια Γλυφάδας. Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να κλείσει στην περιοχή μόνο για ενήλικες ομπρέλα (σετ δύο ατόμων) θα πληρώσει 60 ευρώ τις καθημερινές και 90 το Σαββατοκύριακο. Στη Family Area η ομπρέλα (δύο ατόμων) τις καθημερινές κοστίζει 50 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες ανεβαίνει στα 70 ευρώ.

Στη Λίμνη Βουλιαγμένης, το «στολίδι της Αθηναϊκής Ριβιέρας», για την είσοδο χρειάζονται 17 ευρώ τις καθημερινές και 19 ευρώ αντίστοιχα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Ετσι, ένα ζευγάρι θα διαθέσει για τις σαββατιάτικες ή κυριακάτικες βουτιές του 38 ευρώ, ενώ σίγουρα για μία οικογένεια με δύο παιδιά (άνω των πέντε ετών) μόνο για το εισιτήριο θα πρέπει να διαθέσει συνολικά 76 ευρώ. Το κόστος ανεβαίνει στις πιο αναβαθμισμένες θέσεις, όπου το σετ ξαπλώστρας για δύο φτάνει τα 90 ευρώ, οι καμπάνες για δύο στα 100 ευρώ, ενώ το lounge sofa (για τέσσερις) αγγίζει τα 120 ευρώ το Σαββατοκύριακο.

Την ίδια στιγμή, στο Grand Beach στο Λαγονήσι η γενική είσοδος καθημερινά είναι 10 ευρώ το άτομο (περιλαμβάνονται ομπρέλα, ξαπλώστρα και ένα μπουκαλάκι νερό) ή 15 ευρώ τα δύο (επίσης με ομπρέλα, ξαπλώστρα και ένα μπουκαλάκι νερό κατ’ άτομο), ενώ μειωμένο (4 ευρώ χωρίς ξαπλώστρα) είναι το εισιτήριο για παιδιά 8-14 ετών. Οι τιμές, στις οποίες περιλαμβάνονται ξαπλώστρα με ομπρέλα και ένα μπουκαλάκι νερό κατ’ άτομο, παίρνουν την ανιούσα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Ο επισκέπτης θα αναγκαστεί να πληρώσει 30 ευρώ (40 ευρώ τα δύο άτομα), ενώ το μειωμένο εισιτήριο (για παιδιά 4-14 ετών χωρίς ξαπλώστρα) κοστίζει 10 ευρώ.

ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Τα πράγματα διαφέρουν ελάχιστα στην Ακτή του Ηλιου, στον Αλιμο, όπου το σετ ομπρέλας με δύο ξαπλώστρες φθάνει τα 22 ευρώ, όχι όμως στο Σούνιο, όπου ενδεικτικά στο Αegeon Beach, ένα σετ (δύο Premium ξαπλώστρες και μία ομπρέλα) με πολλές παροχές στην παραλία στοιχίζει: 1η σειρά 50 ευρώ, 2η σειρά και πίσω 40 ευρώ. Και εδώ οι τιμές αυξάνονται τα Σαββατοκύριακα.

Στην όμορφη παραλία της Βάρκιζας, στο Yabanaki – Varkiza Resort η γενική είσοδος κοστολογείται τις καθημερινές στα 7,50 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα στα 8,5 ευρώ.

Και όλοι όσοι επιθυμούν να βουτήξουν στα καθαρά νερά ανάμεσα στο Μεγάλο Καβούρι και τον Λαιμό της Βουλιαγμένης, στο παραλιακό Zen Beach το σετ ξαπλώστρας στην 1η σειρά ανέρχεται στα 55 ευρώ, στη 2η σειρά στα 45 ευρώ και στην 3η σειρά στα 35 ευρώ. Και εδώ οι τιμές ανεβαίνουν τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Από τις οικονομικότερες ακτές είναι η δημοτική πλαζ Αυλακίου στο Πόρτο Ράφτη. Από τη Δευτέρα έως και την Κυριακή η γενική είσοδος (με ξαπλώστρα, ομπρέλα, χρήση αποδυτηρίων, ντους και τουαλετών) κοστίζει 7 ευρώ (από 13 έως 64 ετών), 4 ευρώ (από 6 έως 12 ετών), 3 ευρώ (πολύτεκνοι), ενώ δωρεάν είναι για παιδιά έως 6 ετών, άτομα με αναπηρία (από 67% αναπηρία και άνω και σε περίπτωση κινητικών – νοητικών προβλημάτων, είσοδος ελεύθερη ενός συνοδού).