Latest News

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Μέχρι και 100.000 ευρώ μπορεί να κόστισε το συμβόλαιο θανάτου του Παναγιώτη Στάθη


 Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια, προκειμένου να απολογηθεί, ο 44χρονος που κατηγορείται για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό.

Λίγες ώρες μετά, έχοντας δολοφονήσει με 20 σφαίρες τον τοπογράφο, διακρίνεται τη στιγμή που απομακρύνεται από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το Τμήμα Ανθρωποκτονιών εκτιμά πως το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 54χρονου τοπογράφου μπορεί να στοίχισε ακόμα και 100.000 ευρώ.

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως το πιθανότερο κίνητρο πίσω από τη δολοφονία, ήταν η διαμάχη που είχε με επιχειρηματία για εκτάσεις-φιλέτα σε περιοχές της Μυκόνου.

Στο νησί των ανέμων υπάρχει έντονη φημολογία ότι ένας από τους δύο επιχειρηματίες, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, κλήθηκε για κατάθεση, κάτι που δεν επιβεβαιώνουν τα κλιμάκια της Ασφάλειας

Οι κινήσεις του 45χρονου μετά τη δολοφονία

Την ίδια ώρα δύο νέα βίντεο από τη διαδρομή που ακολούθησε ο εκτελεστής του τοπογράφου στο Ψυχικό τη βραδιά της δολοφονίας βλέπουν το «φως της δημοσιότητας».

Το ένα βίντεο είναι από κάμερα στη Λεωφόρο Κηφισίας και τον δείχνει να κατευθύνεται προς το σημείο, όπου θα διαπράξει τη δολοφονία. Στο δεύτερο φαίνεται ως «ωραίος Τζωρτζ» σε έναν δρόμο στο Μαρούσι, την ώρα που κατευθύνεται στο γκαράζ, όπου θα αλλάξει μηχανές, για να διαφύγει από την περιοχή.

Οι Αρχές κατάφεραν να συνδέσουν τον δράστη με το έγκλημα από τους χρόνους άφιξης και αναχώρησης από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Παναγιώτης Στάθης.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ενώ γνωρίζει ότι πρόκειται για σημεία που έχουν πολλές κάμερες, δείχνει να αδιαφορεί, καθώς έχει τη σιγουριά ότι οι πινακίδες είναι πλαστές και αντίστοιχες, όμως, σε ίδιου τύπου και ίδιου χρώματος μηχανή.