Latest News

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

«Sicario» στη Χαλκιδική: Ο συνεργός του διαβόητου «Έλληνα» μαφιόζου της Σουηδίας είχε το πιστόλι στο μαξιλάρι (ΒΙΝΤΕΟ=)


Κινηματογραφική ήταν η σύλληψη του 24χρονου συνεργού διαβόητου «Έλληνα» μαφιόζου της Σουηδίας.
   έξω από ξενοδοχείο στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής... το μεσημέρι Πέμπτης.

 Το θερμόμετρο έδειχνε 35 βαθμούς Kελσίου και οι μυστικοί αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν ανέβει στη βόρεια Ελλάδα από την Αθήνα, περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να ακινητοποιήσουν το πρόσωπο που έχουν θέσει υπό επιτήρηση.

Ο 24χρονος Σουηδός βγαίνει από το κατάλυμά του και επιβιβάζεται σε ταξί. Οι αστυνομικοί τον σταματούν και του ζητούν ταυτότητα. Εκείνος προσπαθεί να διατηρήσει τη ψυχραιμία του και τους δίνει μία ταυτότητα αυστριακών Αρχών. Αμέσως γίνεται αντιληπτό ότι είναι πλαστή και συλλαμβάνεται. Οι διακοπές του μόλις έχουν λάβει τέλος. Ακολουθεί σωματικός έλεγχος.

Στον λαιμό φοράει χρυσή αλυσίδα με ένα στρογγυλό μενταγιόν που γράφει «Sicario Scar 121 Point Taker» («ουλή εκτελεστή 121 πόντοι»). Μαζί του έχει 1.500 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στο χέρι του φοράει ρολόι μάρκας Rolex.

Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι ο νεαρός, μέλος μαφιόζικης ομάδας με αρχηγό τον διαβόητο «Έλληνα» στη Σουηδία, έκανε διακοπές μαζί με συγγενικά του πρόσωπα σε βίλα στη Χαλκιδική. Σε έρευνα που έγινε στο δωμάτιό του βρέθηκε ένα πιστόλι που το είχε κάτω από το μαξιλάρι, όπως και 24 γραμμάρια «σοκολάτας» (επεξεργασμένη κάνναβη).

Ποιος είναι ο διαβόητος «Έλληνας» ο συνεργός του οποίου συνελήφθη στη Χαλκιδική


Ποιος όμως είναι ο Σουηδός που επέλεξε την Κασσάνδρα Χαλκιδικής για διακοπές; Πρόκειται για μέλος σκληρής συμμορίας με φερόμενο ως αρχηγό πρόσωπο, το οποίο φέρει το παρατσούκλι «Έλληνας» (καθώς ο πατέρας του είναι ελληνικής καταγωγής). Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση φέρεται να είχε απαγάγει και να είχε δολοφονήσει γνωστό ράπερ στη Σουηδία, ενώ κατηγορήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.

Ο «Έλληνας» είναι πολύ γνωστός στη Σουηδία, καθώς ο «πόλεμος» της συμμορίας του με αντίπαλη ομάδα (με αρχηγό με παρατσούκλι «Κουρδική Αλεπού») είχε ως αποτέλεσμα διαδοχικά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών που αποδίδονταν από τις Αρχές στην προσπάθεια ελέγχου της διακίνησης ναρκωτικών.


Ο διαβόητος «Έλληνας» γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1998 και μεγάλωσε στο προάστιο Χουντίνγκε της Στοκχόλμης. Ήταν παίκτης του χόκεϊ και μάλιστα θεωρείτο το ανερχόμενο «αστέρι» στο συγκεκριμένο άθλημα. Όταν άρχισε να απασχολεί τις Αρχές για εγκληματικές δραστηριότητες, έδειξε ότι είχε αρχηγικές τάσεις, μέχρι που κατάφερε -σύμφωνα με τη σουηδική Αστυνομία- να ηγηθεί εγκληματικής ομάδας, που ήρθε γρήγορα σε «ρήξη» με αντίπαλη συμμορία. Μόνο τα τελευταία χρόνια οι δολοφονίες που αποδίδονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη Σουηδία ξεπερνούν τις 100.

Ο 24χρονος που συνελήφθη στη Χαλκιδική φέρεται μέλος της ομάδας του «Έλληνα». Σε βάρος του εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για «παράνομη διακίνηση όπλων, πυρομαχικών ή εκρηκτικών, δολοφονία ή σοβαρή σωματική βλάβη, απαγωγή και παράνομο περιορισμό ή ομηρεία».