Latest News

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Shifty Shellshock: Νεκρός από υπερβολική δόση ναρκωτικών ο frontman του ραπ-ροκ συγκροτήματος Crazy Town


Ο Αμερικανός τραγουδιστής Seth Binzer, του οποίου το ραπ-ροκ συγκρότημα Crazy Town έγινε Νο 1 επιτυχία με τους Butterfly του 2001, πέθανε μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών, δήλωσε ο μάνατζερ του γκρουπ του... στον Guardian.

Ο διευθυντής του Crazy Town, Howie Hubberman, δήλωσε ότι ο θάνατος του μουσικού που είναι γνωστός ως Shifty Shellshock σημειώθηκε τη Δευτέρα, αφού κατάποσε έναν ακούσια θανατηφόρο συνδυασμό φαρμακευτικών και φαρμάκων του δρόμου, αν και ο ιατροδικαστής στο Λος Άντζελες δεν είχε δώσει ακόμη λεπτομέρειες για επίσημη αιτία ή τρόπος θανάτου.

«Αποτύχαμε στον Shifty – οι άνθρωποι, όπως εγώ, που του επέτρεψαν να κάνει πράγματα», είπε ο Hubberman σε μια σύντομη συνέντευξη την Παρασκευή. «Αν είχαμε πετύχει, θα ήταν ακόμα εδώ».

Ο Binzer, 49 ετών, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο LA. Είχε μιλήσει για τη μάχη του με τον εθισμό στην κατάχρηση ουσιών για ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Soleil Moon Frye, με τον οποίο επιβεβαιώθηκε ότι θα έβγαινε για ένα διάστημα από το 2021 περίπου.

ADVERTISEMENT

«Αφορά την καθημερινή του ζωή και τις καθημερινές του μάχες με τον εθισμό», είπε ο Χάμπερμαν για την ταινία, η οποία δεν είχε κυκλοφορήσει τη στιγμή του θανάτου του Μπίντσερ. «Υπάρχει και τώρα θέλουμε το μήνυμά του να βγει περισσότερο από ποτέ».

Μόνο στις ΗΠΑ, σχεδόν 108.000 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2022, το πιο πρόσφατο έτος για το οποίο υπήρχαν πλήρη στοιχεία από την Παρασκευή. Ο αριθμός περιλαμβάνει παράνομα και συνταγογραφούμενα φάρμακα, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Το Butterfly ήταν το τρίτο σινγκλ από το ντεμπούτο άλμπουμ των Crazy Town το 1999, The Gift of Game. Κυκλοφόρησε ως σινγκλ το 2000, το Butterfly είχε σκαρφαλώσει στο Νο 1 των αμερικανικών charts την επόμενη χρονιά και έφτασε στο Νο 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Binzer ήξερε ότι το τραγούδι θα ήταν επιτυχία επειδή ήταν «πολύ φιλικό προς το ραδιόφωνο [και] το γυναικείο κοινό το λατρεύει». Αυτός και οι σύντροφοί του φοβήθηκαν ότι οι Butterfly θα έφταναν να καθορίσουν το συγκρότημα, κάτι που αποδείχθηκε προφητικό όταν ένα δεύτερο άλμπουμ, το Darkhorse του 2002, δεν απέδωσε τόσο καλά όσο η πρώτη τους προσπάθεια, και το συγκρότημα σύντομα έμεινε σε παύση τεσσάρων ετών.