Latest News

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

ΑΠΘ: Εκκενώθηκε η κατάληψη Primavera (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (3/6) επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στη Θεολογική σχολή του ΑΠΘ. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Πρόκειται για το κυλικείο της σχολής το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από τον Νοέμβριο του 2023.

Στον χώρο εντοπίστηκε έντυπο υλικό, στυλιάρια και κράνη, ενώ εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν άτομα. Ο χώρος καθαρίστηκε και παραδόθηκε στις αρμόδιες αρχές οι οποίες είχαν κάνει και την κλήση για την εκκένωση του χώρου.

Εντός των επόμενων ημερών ο χώρος πρόκειται να δημοπρατηθεί για να λειτουργήσει ως κυλικείο.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός - εκλεγμένος αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Σημεωνίδης, «ενημερωθήκαμε για την κατάληψη του χώρου. Αποφασίστηκε να γίνει σήμερα η εκκένωση χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, καθάρισε ο χώρος και παραδόθηκε εκεί που έπρεπε να παραδοθεί, εκεί που ανήκει πραγματικά. Δεν υπήρχαν άτομα μέσα μόνο κάποια υλικά που δεν χρήζουν ιδιαίτερης αναφοράς. Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Είχε κάποια κράνη, είχε κάποια ρόπαλα. Είχε πάρα πολύ ακαθαρσία. Το βασικό θέμα για εμάς είναι να παραδωθεί ο χώρος στη εταιρία διαχείρισης του πανεπιστημίου. Είναι παθογένειες πολλών ετών, είναι σε πολλά σημεία, εμείς είμαστε πάντα σε ετοιμότητα ανα πάσα στιγμή, όλα αυτά να παραδοθούν στους φοιτητές με την πλήρη έννοια της λέξης».