Latest News

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Euro 2024: Άνδρας με τσεκούρι στο Αμβούργο απείλησε φιλάθλους (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Χάος κοντά σε μια fan zone του Euro 2024 στο Αμβούργο, αφού ένα άτομο επιτέθηκε σε αστυνομικούς και απείλησε οπαδούς με τσεκούρι...την Κυριακή (16/06).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη The Sun, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον δράστη και απέκλεισαν την περιοχή, όχι μακριά από το σημείο όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες οπαδοί της Ολλανδίας για να παρακολουθήσουν τον σημερινό (16/06) αγώνα της Εθνικής Ομάδας τους με την Πολωνία.

Περίπου 40.000 Ολλανδοί οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά πριν ο δράστης αρχίσει να προκαλεί χάος. Μάρτυρες ισχυρίζονται ότι άκουσαν τέσσερις δυνατούς κρότους καθώς αρκετοί αστυνομικοί των ΜΑΤ κινήθηκαν προς το μέρος τους. Η Αστυνομία πυροβόλησε τον επιτιθέμενο, ο οποίος λέγεται ότι επιτέθηκε στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο με ένα όπλο χρυσού χρώματος, όπως αναφέρει η Bild.


Ο επιτιθέμενος είχε, επίσης, έναν «εμπρηστικό μηχανισμό» πάνω του, όπως δήλωσε η αστυνομία του Αμβούργου. Ο επιτιθέμενος φέρεται να είχε στην τσάντα του μια βόμβα μολότοφ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα. Οι Αρχές πιστεύουν ότι σκόπευε να το πυροδοτήσει στη μέση του πλήθους των οπαδών.

Επίσης, οι αστυνομικοί έκαναν πρώτα χρήση σπρέι πιπεριού προτού πυροβολήσουν τον άνδρα. Μετά τη χρήση σπρέι πιπεριού, ένας αστυνομικός έριξε μια προειδοποιητική βολή για να σταματήσει τον επιτιθέμενο, πριν πέσουν αρκετοί πυροβολισμοί και έτσι ο άνδρας τελικά έπεσε στο έδαφος.

Μια ανακοίνωση της Αστυνομίας του Αμβούργου στο X αναφέρει: «Αυτή τη στιγμή διεξάγεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο St Pauli. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, ένα άτομο απείλησε τους αστυνομικούς με ένα τσεκούρι και έναν εμπρηστικό μηχανισμό. Οι αστυνομικοί έκαναν, στη συνέχεια, χρήση των πυροβόλων όπλων τους. Ο επιτιθέμενος τραυματίστηκε και αυτή τη στιγμή λαμβάνει ιατρική περίθαλψη».

Euro 2024, Euro, Αμβούργο, Γερμανία