Latest News

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Euro 2024: Σοκαριστικός τραυματισμός του Ούγγρου Βάργκα – Ποια η κατάστασή του (BINTEO)

 Σταθερή φαίνεται να είναι  κατάσταση του Ούγγρου επιθετικού, Μπάρναμπας Βάργκα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά χθες  κατά το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα Σκωτία – Ουγγαρία για τους ομίλους του Euro 2024. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

«Ο Μπάρναμπας Βάργκα υπέστη αρκετά κατάγματα στο πρόσωπο και διάσειση κατά τη διάρκεια του αγώνα, πιθανότατα θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση", ανέφερε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουγγαρίας σε ανάρτησή της στο Χ, προσθέτοντας ότι ο παίκτης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Πώς τραυματίστηκε ο Μπάρναμπας Βάργκα στο Euro 2024

Στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης, ο τερματοφύλακας της Σκωτίας, Άνγκους Γκαν, συγκρούστηκε με τον συμπαίκτη του, Άντονι Ράλστον, και τον Μπάρναμπας Βάργκα ενώ προσπαθούσε να απομακρύνει την μπάλα. Οι Ούγγροι παίκτες έδωσαν σήμα ότι ο Μπάρναμπας Βάργκα είχε πρόβλημα και ήταν εμφανώς θυμωμένοι με τον χρόνο που χρειάστηκε το ιατρικό κλιμάκιο να μπει στον αγωνιστικό χώρο για να περιθάλψει τον 29χρονο παίκτη.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την DW, στο γήπεδο της Στουτγκάρδης επικρατούσε σιωπή. Ύστερα από έξι λεπτά, ο Μπάρναμπας Βάργκα βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο, καθώς οι συμπαίκτες του προσπαθούσαν να τον προστατεύσουν από την κοινή θέα.

Πάντως, σύμφωνα με τον προπονητή Μάρκο Ρόσι, ο Μπάρναμπας Βάργκα υπέστη – όπως φάνηκε – κάταγμα στο πρόσωπο. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ανέφερε: «Πιθανότατα θα χειρουργηθεί τις επόμενες ώρες γιατί υπέστη κάταγμα εδώ. Αν συνεχίσουμε στη διοργάνωση, φυσικά και δεν θα είναι πλέον μέλος της ομάδας». Η Ουγγαρία μπορεί ακόμα να ελπίζει ότι θα προκριθεί ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες.