Latest News

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Μίνα Αρναούτη: Μου στέλνουν μηνύματα «γιατί ζητάς αποζημίωση;» - έφαγα τρομερό bullying

Οκτώ χρόνια από το φονικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη, το νήμα των δικαστικών περιπετειών της συνεπιβάτιδάς του Μίνας Αρναούτη δεν έχει... τελειώσει.

Η νεαρή κοπέλα περιμένει την απόφαση του εφετείου για την αποζημίωση που διεκδικεί από την ασφαλιστική εταιρία του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε αυτή και μία ακόμα κοπέλα, το οποίο, σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης, οδηγούσε ο τραγουδιστής.

Η Μίνα Αρναούτη, η οποία έχει γίνει στόχος χυδαίων επιθέσεων από μερίδα φίλων του τραγουδιστή άνοιξε σήμερα την καρδιά της στην Ελένη Τσολάκη στο «Πρωινό Σουσού».

«Έχω κάνει αγωγή για να διεκδικήσω αποζημίωση αφού υποτίθεται ότι αποκαταστάθηκε η υγεία μου. Η οποία φυσικά δεν μπορεί να αποκατασταθεί και να γίνω όπως ήμουν πριν. Διότι, με όλα αυτά τα συντριπτικά κατάγματα που είχα, έχω πόνους, όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Οπουδήποτε κι αν χτυπήσεις, ακόμα και λίγο, κάποια στιγμή σε ενοχλεί. Φανταστείτε εγώ πως είμαι. 17 χειρουργεία που πολλά βράδια παίρνω παυσίπονα για να κοιμηθώ. Γιατί ο κόσμος στέκεται στις φωτογραφίες -πως στέκεσαι σε μια φωτογραφία. Τους Παραολυμπιονίκες τους θαυμάζουν, εμένα δεν μπορεί να με θαυμάσει κάποιος γιατί βγάζω φωτογραφίες.

Έχω αναπηρία που θα με συνοδεύει σε όλη μου τη ζωή, απλά δεν φαίνεται. Στο ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) μου έβγαλαν 43% αναπηρία. Δεν είμαι ο άνθρωπος που ήμουν πριν, δεν μπορώ να σταθώ όρθια 8 ώρες, δεν μπορώ να δουλέψω στον υπολογιστή 8 ώρες, έχω προβλήματα.

Έχω αγωνία για το Εφετείο γιατί τα χρήματα που ζητάω δεν τα ζητάω για να πάω διακοπές. Έχω κάνει κάποια έξοδα. Όταν μπαίνεις σε ένα νοσοκομείο και η νοσηλεία σου είναι 5 μήνες και η μητέρα σου χρειάζεται να αφήσει τη δουλειά της και να έρθει από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα κι εσύ έχεις αφήσει τη δική σου τη δουλειά, δηλαδή δύο άτομα στην οικογένεια δεν εργάζονται για τουλάχιστον 5 μήνες, υπάρχει απώλεια εισοδήματος.

Το δικαστήριο στην πρωτόδικη απόφαση δεν ενέκρινε ότι έχω απώλεια εισοδήματος ενώ παρουσίασα μηνύματα και φωτογραφίες με συνεργάτες μου γιατί στο μαγαζί που δούλευα δεν με είχαν ασφαλίσει. Όμως, ποιον ασφαλίζουν στον χώρο της εστίασης και ειδικά πριν από 8 χρόνια; Κανέναν. Αυτό σημαίνει ότι δεν δούλευα;

Εκείνο το πρωινό δεν μπόρεσα ποτέ να το σβήσω από το μυαλό μου. Μου δημιούργησε διάφορες φοβίες, έχω και μετατραυματικό στρες. Και τώρα που ερχόμουν είπα στον ταξιτζή “μην περνάς τα 110, δεν μπορώ”. Δεν μπορώ να πάω ένα ταξίδι φοβάμαι. Όταν μπαίνω σε ένα αμάξι και είναι ο οδηγός κάποιος που δεν γνωρίζω, έχω ανησυχία. Άρχισα τώρα να μπαίνω σε αεροπλάνα με δυσκολία, νιώθω συνέχεια ότι κάτι θα μου συμβεί.

Με την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη δεν έχω πει ποτέ τίποτα. Δεν ήρθαν ποτέ να με βρουν, να με ρωτήσουν έστω, να ακούσουν την άποψή μου για το πως έγινε το τροχαίο και μετά να έκαναν ό,τι νόμιζαν εκείνοι. Αντίθετα μου έστειλαν αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση την οποία το δικαστήριο έκρινε ως εξύβριση σε κάποιες αναρτήσεις που έκανα, διότι και αυτοί έβγαζα κάποιους εμπειρογνώμονες και με φτάναν στα όρια μου με όλα αυτά που έκαναν.

Εγώ δεν έχω πάρει τίποτα για όλη αυτή την ιστορία, η οικογένεια Παντελίδη έχει πάρει από εμένα 11.500 -δικαίως τα πήρε αφού έτσι αποφάσισε το δικαστήριο. Κι εγώ έχω κάνει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση για δικές τους αναρτήσεις που έγραφε τότε η μητέρα του Παντελίδη, κάτι κρεμάλες που έβαζε, που ακόμα περιμένω.

Με βοηθούν οι συγγενείς μου, παίρνω κάτι από το μπαμπά μου που μου έχει αφήσει γιατί κι εκείνον τον έχω χάσει. Δεν πρέπει να αποζημιωθώ για να κάνω κι εγώ κάτι στη ζωή μου. Τι την ζητάω την αποζημίωση; Για να την κάνω τσάντες και παπούτσια; Με νόμιμο τρόπο το ζητάω και είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Δεν καταλαβαίνω γιατί ταράζεται ο κόσμος όταν ακούει ότι ζητάω αποζημίωση. Δεν είμαι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία, γι’ αυτό υπάρχουν οι αποζημιώσεις. Μου στέλνουν μηνύματα “γιατί ζητάς αποζημίωση;” Εσύ γιατί δεν ήρθες να κάτσεις 8 ώρες στο νοσοκομείο;

Αν δεν είμαι ευχαριστημένη, θα το πάω Άρειο Πάγο. Διότι θεωρώ ότι είχα ένα φοβερό τροχαίο, έπαθα πολλά τα οποία υπάρχουν και δεν θα δεχτώ γι’ αυτό τον Γολγοθά που πέρασα να μην αποζημιωθώ. Όσο κι αν ενοχλεί, εγώ θα αποζημιωθώ γι’ αυτό.

Διότι πέρασα πολύ άσχημα κι έφαγα και τρομερό bullying, το μεγαλύτερο που έχει γίνει στη χώρα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει φάει μεγαλύτερο bullying από εμένα. Γράφανε δημοσιογράφοι, με βγάλαν πείξα δείξα. Και να ήμουν, τι σημαίνει αυτό; Δεν δικαιούμαι αποζημίωση; Και ιερόδουλη να ήμουν, δεν δικαιούμαι, εφόσον μπήκα σε ένα αμάξι και τράκαρε, δεν δικαιούμαι να αποζημιωθώ;».