Latest News

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ληστεία σαν ταινία σε κατάστημα Bulgari – Έκλεψαν κοσμήματα 500.000 ευρώ και χάθηκαν στους...υπονόμους! (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Σενάριο ταινίας δράσεις θυμίζει η ληστεία που έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε υποκατάστημα του οίκου πολυτελών κοσμημάτων Bulgari σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Ρώμης, τη... Via Condotti.

Η λεία περιλάμβανε ρολόγια και κοσμήματα από τις προθήκες, καθώς και πολύτιμους λίθους, αξίας 500.000 ευρώ.

Στο κόλπο συμμετείχαν 3 έως 5 διαρρήκτες που φορούσαν μάσκες και είχαν ετοιμάσει ένα ιδιαίτερα λεπτομερές σχέδιο, ενώ φαίνεται ότι παρακολουθούσαν το κοσμηματοπωλείο εδώ και καιρό. Μάλιστα, οι αρχές πιστεύουν ότι οι ληστές είχαν παραστήσει τους πελάτες, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό του καταστήματος και να μελετήσουν τα συστήματα ασφαλείας.

Το χρονικό του εγκλήματος

Φορώντας μάσκες, οι ληστές πέρασαν μέσα από τα βρώμικα νερά του υπονόμου τα μεσάνυχτα και άνοιξαν τρύπα στο υπόγειο του καταστήματος, μπλόκαραν την πλευρική είσοδο για να εμποδίσουν την είσοδο της αστυνομίας.

Στη συνέχεια, μπήκαν στο κατάστημα Bulgari μέσα από την τρύπα και πήραν τα κλοπιμαία, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Άμεσα, η ιδιωτική εταιρεία, που είχε αναλάβει τη φύλαξη του κοσμηματοπωλείου ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί κατέφτασαν στο σημείο μέσα σε 7 λεπτά, αλλά χρειάστηκαν άλλα 4 μέχρι να σπάσουν την πόρτα που είχαν μπλοκάρει οι διαρρήκτες. Με λίγα λόγια, οι ληστές είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν την «επιχείρησή τους» μέσα σε 11 μόλις λεπτά.

Οι αρχές υποψιάζονται επίσης ότι η συμμορία είχε ενεργοποιήσει και άλλους συναγερμούς που χτύπησαν στην περιοχή, έτσι ώστε οι αστυνομικοί να φτάσουν μερικά λεπτά αργότερα.

«Την ώρα που ανοίγαμε την πόρτα τους ακούγαμε να φωνάζουν ‘πάμε, πάμε’», δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ένας επιθεωρητής της αστυνομίας.

Μόλις μάζεψαν τη λεία τους, οι ληστές πήδηξαν στην τρύπα που είχαν ανοίξει και χάθηκαν στο δίκτυο των υπονόμων της Ρώμης. Πίσω τους φέρονται να άφησαν έναν λοστό, αλλά πιθανότατα φορούσαν όλοι γάντια και δεν άφησαν δακτυλικά αποτυπώματα.

«Από το κέντρο της Ρώμης περνούν υπόνομοι που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται. Είναι αρκετά μεγάλοι για να μπει κάποιος μέσα και, αν δεν βρέχει, το νερό δεν ξεπερνά τα δέκα εκατοστά. Δεν είναι πλήρως χαρτογραφημένοι, άρα είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πού πήγαν οι διαρρήκτες», δήλωσε ο Μάρκο Πλασίντι, επικεφαλής της Sotterranei di Roma, μιας ομάδας που εξερευνά την υπόγεια αρχαιολογία της Ρώμης.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα, οι διαρρήκτες πιθανότατα αποτελούν μέλη σπείρας που δρα εδώ και καιρό στη Ρώμη και ειδικεύεται στα ριφιφί σε τράπεζες. Σε ένα εξ’ αυτών το 2022 μια συμμορία που έσκαβε τούνελ μήκους έξι μέτρων από νοικιασμένο κτίριο δίπλα σε τράπεζα κάτω από πολυσύχναστο δρόμο, αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία όταν κατέρρευσε ο δρόμος καταπλακώνοντας ένα μέλος της.

bulgari_0fd63.png