Latest News

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Η σοκαριστική στιγμή που μπάρα ασφαλείας πέφτει σε γυναίκα που έκανε τζόκινγκ [ΒΙΝΤΕΟ]

 
Οι μπάρες ισόπεδης διάβασης υποτίθεται ότι προστατεύουν τους πεζούς, τους οδηγούς και τους ποδηλάτες από τη διέλευση των τρένων. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Όμως, αντί να σωθεί από μια θανατηφόρα πρόσκρουση, μια γυναίκα βρέθηκε έξω όταν μία μπάρα έπεσε πάνω της στην Ιρλανδία.

Το βίντεο δείχνει δύο γυναίκες να κάνουν τζόκινγκ στις σιδηροδρομικές γραμμές τη στιγμή που οι μπάρες ασφαλείας αρχίζουν να κατεβαίνουν, σηματοδοτώντας τη διέλευση ενός τρένου που πλησιάζει γρήγορα.

Παρά το γεγονός ότι έφτασε σχεδόν σε ασφάλεια, μία από αυτούς πηγαίνει πίσω προς την κατεύθυνση που ήρθε, πέφτοντας κάτω από τη μπάρα λίγο πριν κλείσει.

ADVERTISEMENT

Η άλλη, ωστόσο, νόμιζε ότι βρισκόταν στη διάβαση αφού πέρασε γύρω από τη μπάρα εμποδίζοντας τη μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Αλλά τη στιγμή που επιβράδυνε σε έναν χαλαρό ρυθμό, η δεύτερη μπάρα έπεσε στο κεφάλι της.

Χτύπησε τα πόδια της, φαινόταν ότι ήταν παγιδευμένη από κάτω – αν και με ασφάλεια μακριά από τις ράγες – μέχρι που φάνηκε να βγαίνει έξω.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από τον Iarnród Éireann – ή Irish Rail – φορέα εκμετάλλευσης του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου της Ιρλανδίας, ως μέρος μιας έκκλησης για αυξημένη επαγρύπνηση.

Η εταιρεία προειδοποίησε ότι έχουν καταγραφεί 28 «περιστατικά ή σχεδόν ατυχήματα» σε ισόπεδες διαβάσεις στη χώρα μέχρι στιγμής φέτος.

Από αυτά, τα 12 είχαν ως αποτέλεσμα ανθρώπινο τραυματισμό ή ζημιά στις διαβάσεις.

Σχεδόν 300 άνθρωποι πεθαίνουν σε ισόπεδες διαβάσεις σε όλη την Ευρώπη κάθε χρόνο, αντιπροσωπεύοντας το 1% των θανάτων από τροχαία ατυχήματα και σχεδόν το ένα τρίτο των θανάτων από σιδηροδρομικές μεταφορές.

Καθώς ο καλοκαιρινός καιρός αυξάνει τους ανθρώπους στην παραλία, υπάρχουν φόβοι για αύξηση των περιστατικών καθώς οι άνθρωποι τις διασχίζουν για να κάνουν μπάνιο, ηλιοθεραπεία ή ψάρεμα.

Δεν υπήρξαν θάνατοι από ισόπεδες διελεύσεις στην Ιρλανδία τα τελευταία 14 χρόνια και ο σιδηροδρομικός φορέας της χώρας είναι αποφασισμένος να το διατηρήσει έτσι.

Ο Jim Meade, διευθύνων σύμβουλος της Iarnród Éireann, δήλωσε: «Ο αριθμός των περιστατικών σε ισόπεδες διαβάσεις είναι ακόμα πολύ υψηλός.

«Τους τελευταίους μήνες, είχαμε μια σειρά από πολύ ανησυχητικά περιστατικά και ισόπεδες διαβάσεις και θα απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους χρήστες του δρόμου να τηρούν τους κανόνες κυκλοφορίας στις ισόπεδες διαβάσεις. Είναι για την ασφάλεια όλων».