Latest News

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου: Κατεδαφίζεται η γέφυρα - Μόνο από το ένα ρεύμα η κυκλοφορία, οι ρυθμίσεις για τις ευρωεκλογές


Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές καθώς, το πρωί του Σαββάτου (08/06), συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης γέφυρας στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, αυτή την ώρα κλειστή είναι η νέα Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο από το κόμβο Λουτρακίου μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου. Πριν από λίγο, η Τροχαία προχώρησε σε αντιδρόμηση στο ρεύμα προς Αθήνα πριν από το Λουτράκι έως και λίγο μετά το Λουτράκι, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί και η κυκλοφορία προς Κόρινθο γίνεται και στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παράλληλα, η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία και στην έξοδο Λουτρακίου και μέσω της βυθιζόμενης γέφυρας οι οδηγοί κατευθύνονται προς τον Κόμβο Επιδαύρου και προς Κόρινθο. Ακόμα, κλειστή είναι και η Παλαιά Εθνική Οδός, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, στο ρεύμα προς Κόρινθο. Σε ισχύ τίθεται από τις 10:30 π.μ. έως και τις 11 μ.μ., καθώς και από τις 5 π.μ. έως τις 5 μ.μ. της Κυριακής (09/06), απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από τα διόδια της Ελευσίνας.

Η «Ολυμπία Οδός» παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας στο σημείο όπου κατεδαφίζεται η φγέφυρα στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από την ανατροπή του βυτιοφόρου. 

Η «Ολυμπία Οδός» σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν, σημειώθηκαν σοβαρές εκτεταμένες ζημιές στη γέφυρα του κόμβου, σε τμήμα της οποίας από νωρίς σήμερα εκτελούνται εργασίες κατεδάφισης. Στην περιοχή εφαρμόζονται ήδη οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από τις 06:00 του Σαββάτου 08.06.2024, αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο ύψος της Χ.Θ. 75,2 με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

- προς την έξοδο του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και στη συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,8).

- προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στον οποίο εφαρμόζεται αμφιδρόμηση από τη Χ.Θ. 75,2 έως Χ.Θ. 76,2.

Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ.

Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

«Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν χθες οι οδηγοί εξαιτίας των απαραίτητων εκτροπών, καθώς και για τις καθυστερήσεις που θα επιφέρουν οι αναγκαίες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας ρυθμίσεις, καθ' όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Η "Ολυμπία Οδός" παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή» καταλήγει η ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού».


Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως το βυτιοφόρο ανετράπη στο 75,5ο χιλιόμετρο, στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.

Συνελήφθη αργά τη νύχτα της Παρασκευής ο οδηγός του βυτιοφόρου που ανετράπη κάτω από γέφυρα στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Ο οδηγός ωστόσο νοσηλεύεται στο νοσκομείο Κορίνθου, μετά το τροχαίο, επομένως, ο εισαγγελέας ενημερώθηκε από την αστυνομία και με προφορική εντολή του, άφησε ελεύθερο τον άντρα, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, στο ραδιόφωνο του Σκάι. 

Από την Πυροσβεστική που διενεργεί την προανάκριση έχει οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας που θα διερευνήσει το συμβάν.


Μάλιστα, για το συμβάν εστάλη και μήνυμα από την Πολιτική Προστασία μέσω του αριθμού 112. Επίσης, όπως ανέφερε η Πυροσβεστική, στο ατύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα. Ο οδηγός του βυτιοφόρου απεγκλωβίστηκε σώος, δεν έχει εγκαύματα, φέρει όμως κάποια χτυπήματα από την ανατροπή. Έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ δεν υπάρχει άλλος τραυματίας.

112, Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου, Βυτιοφόρο, Φωτιά

Εν συνεχεία, μετά την κατάσβεση της φωτιάς που ολοκληρώθηκε κατά τις 23:40 της Παρασκευής (07/06), απομακρύνθηκε η άμορφη μάζα σιδερικών που είχε απομείνει από το βυτιοφόρο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας που υπέστη ζημιά από το υψηλό θερμικό φορτίο.