Latest News

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Γιάννης Κότσιρας: «Όταν είμαι στενοχωρημένος πέφτω σε βαριά κατάθλιψη»

 
Ο Γιάννης Κότσιρας μίλησε για το πρόγραμμα των καλοκαιρινών του συναυλιών, τη μουσική και τους στίχους του που έχουν ντύσει τα τραγούδια της σειράς Σασμός...καλεσμένος στο The 2Night Show.

Η μουσική που τον επηρέασε είναι η ροκ που θεωρεί πως βρίσκεται παράλληλα με το ρεμπέτικο τραγούδι. Οι ρεμπέτες όπως λέει είναι ευλογημένοι άνθρωποι.

Ο γνωστός μουσικός επηρεάζεται άμεσα σε δύσκολες στιγμές, αλλά αυτό άλλαξε με τον καιρό: «Όταν είμαι στενοχωρημένος πέφτω σε βαριά κατάθλιψη», δηλώνει. Τα τελευταία χρόνια όμως που έχει δημιουργήσει την οικογένειά του κατατάσσει τον εαυτό του στην κατηγορία των χαρούμενων. Είναι πατέρας δύο παιδιών 5μιση κι 8 ετών. «Το να επιβιώνεις σε αυτή τη θαυμάσια χώρα είναι από θαύμα», είπε όταν ρωτήθηκε αν φοβάται για τα παιδιά του. Και συνέχισε: «Ο ρόλος των μουσικών είναι να μην αφήσουμε να ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών ακόμα κι αν υπάρξει δικαίωση», είπε.

Την περίοδο της καραντίνας δημιούργησε ένα κανάλι στο YouTube, το «Y4Kids», με παιδικά τραγούδια.

Σχετικά με την τραπ και τις διαφορές της με τη ραπ, εξηγεί πως το μεγαλύτερο μέρος των νέων αγαπά τη δεύτερη: «Έχουμε δαιμονοποιήσει την τραπ, αλλά είναι κομμάτι της ραπ. Τα περισσότερα παιδιά όμως ακούνε ραπ. Θεωρώ τους καλλιτέχνες της ραπ σύγχρονους ποιητές.

Τους θαυμάζω πολύ, θα συνεργαζόμουν άνετα μαζί τους. Μου αρέσει αυτή η γενιά, θεωρώ ότι υπάρχει λόγος σε αυτά τα παιδιά. Νιώθω πως υπάρχει μια βαριά παράδοση κι όλοι αυτοί οι καινούργιοι φαίνονται μικροί χωρίς να είναι.

Δεν μπορείς να βάλεις τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στην κατηγορία των μικρών. Κι ο Νίκος Πορτοκάλογλου κι ο Μίλτος Πασχαλίδης είναι μεγάλοι συνθέτες. Παίρνω αγάπη από τους ανθρώπους που με ενδιαφέρει να την πάρω. Έχω κερδίσει τη φιλία αυτών των ανθρώπων.

Ο Γιάννης Κότσιρας πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του CD με ανέκδοτα ποιήματα του Άλκη Αλκαίου. Ενώ πλαισιώνουν την ταινία για τη ζωή του γνωστού ποιητή.

Η συνεργασία με τους δημιουργούς του Σασμού ήρθε τυχαία. Του ζητήθηκε να αλλάξει ένα σημείο στους στίχους και το τραγούδι μπήκε απευθείας στους τίτλους της σειράς: «Με τον Νίκο Τερζή είμασταν φίλοι, είμασταν φαντάροι μαζί. Όταν ήρθε η συνεργασία δεν είχα ξαναγράψει στίχους κι έχω φτάσει να γράψω 30 τραγούδια«, είπε και στη συνέχεια.