Latest News

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Πάρνηθα: Εξιχνιάστηκε η επίθεση σε βάρος εθελοντών


 Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της Πάρνηθας με τους εθελοντές που καθάριζαν το δάσος και δέχθηκαν άγρια επίθεση ενώ ένας εξ αυτών κατέληξε στο νοσοκομείο μετά... από μαχαίρωμα.

Την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες έρευνες και επιχείρηση συνελήφθησαν πέντε νεαροί Έλληνες όλοι τους μεταξύ 20 και 23 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο.

Οι συλληφθέντες πρόκειται α οδηγηθούν την Παρασκευή ενώπιον του εισαγγελέα.

Στην διαλεύκανση της υπόθεσης συνέβαλε η αξιοποίηση και η ανάλυση των τηλεφωνικών επικοινωνιών των δραστών καθώς έγινε άρση απορρήτου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Να θυμίσουμε ότι ήταν βράδυ 24-25/05/2024, στο πλαίσιο δράσης εθελοντικής οργάνωσης 3 εθελοντές διανυκτέρευσαν στο ύπαιθρο στην περιοχή Κρύα Πηγή της Φυλής, όπου δραστηριοποιούνταν στον καθαρισμό της περιοχής. Περίπου 01:30’ στο σημείο προσέγγισαν επτά άνδρες, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι δυο από τους εθελοντές, επιβαίνοντες σε δύο αυτοκίνητα, χρώματος ερυθρού και λευκού οι οποίοι αρχικά συνομίλησαν με τα άτομα και έπειτα απομακρύνθηκαν.

Στη συνέχεια, μετά από δέκα λεπτά περίπου, αφού οργανώθηκαν, επανάκαμψαν όλοι στο σημείο, έχοντας προαποφασίσει από κοινού τη διάπραξη έκνομων πράξεων, με αποτέλεσμα να επιτεθούν ταυτόχρονα στους δυο εθελοντές, τόσο με χρήση σωματικής βίας, όσο και με χρήση μαχαιριού.

Συγκεκριμένα στον έναν (32 ετών) επιτέθηκαν με μαχαίρι, με το οποίο τον τραυμάτισαν τρεις φορές στην αριστερή ωμοπλάτη και δύο φορές στο αριστερό μπράτσο, με σαφή ανθρωποκτόνο πρόθεση, ενώ του προκάλεσαν κάταγμα στη μύτη και πολλές εκδορές σε όλο του το σώμα. Στον δεύτερο (33 ετών) επιτέθηκαν με γροθιές στο πρόσωπο τραυματίζοντάς τον στο δεξί του μάτι. Αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή επιβιβαζόμενοι στα προαναφερθέντα οχήματά τους. Όλοι ήταν ηλικίας περίπου 20 έως 23 ετών, ανέφεραν ότι είναι από το Μενίδι, ενώ ένας από αυτούς μιλούσε ρωσικά. Οι δυο εθελοντές μεταφέρθηκαν με ιδία μέσα στο Γενικό νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ» προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Άρσεις απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών

​Στη διαλεύκανση της υπόθεσης συνέβαλε η μελέτη, ανάλυση και αξιοποίηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και όλων των διαθέσιμων υπηρεσιών που περιήλθαν στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής με τη διαδικασία της άρσης απορρήτου τηλεπικοινωνιών, έπειτα από σχετικό αίτημα.

Μετά και την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών τόσο στο σημείο όπου έλαβε χώρα το επίμαχο συμβάν, όσο και κατά μήκος του δρομολογίου των οχημάτων των δραστών, πριν και μετά την πράξη. Εν συνεχεία, Η ασφάλεια Δυτικής Αττικής αιτήθηκε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκόμενων τηλεφωνικών συνδέσεων, από την οποία προέκυψαν συνομιλίες μεταξύ των κατηγορούμενων. Από τις συνομιλίες αυτές, εξήχθη το συμπέρασμα ότι οι κατηγορούμενοι διατηρούν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους, καθώς συνομιλούν αρκετά συχνά στο τηλέφωνο, ενώ αναφέρονται αρκετά συχνά στο επίμαχο γεγονός και φοβούνται μήπως τους εντοπίσουν και συλληφθούν από τις διωκτικές Αρχές.