Latest News

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης τις επόμενες ημέρες- Επισκεπτήριο στις φυλακές Κορυδαλλού από την πρώην σύζυγο του και τις κόρες του

Ο Απόστολος Λύτρας ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης... 

μέσα τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο Απόστολος Λύτρας, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού ετοιμάζεται να καταθέσει την αίτηση αποφυλάκισής  του, ως έχει το δικαίωμα να κάνει,  το επόμενο δεκαήμερο.

Το αίτημα δεν θα κατατεθεί στην ανακρίτρια, αλλά στο συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο και θα την κρίνει.





Οι πρώτες εικόνες από το επισκεπτήριο που δέχθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας βλέπουν το φως της δημοσιότητας.


Στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα μαζί με τις δύο κόρες του, στο πλαίσιο του επισκεπτηρίου για τον ποινικολόγο.

Οι κόρες του ποινικολόγου και η πρώην σύζυγός του,  μπήκαν στον προθάλαμο των φυλακών, όπου δηλώνονται τα επισκεπτήρια, με μια μαύρη βαλίτσα – πιθανώς με προσωπικά αντικείμενα που ζήτησε ο Απόστολος Λύτρας να του φέρουν. Έμειναν στον προθάλαμο για πέντε περίπου λεπτά.

Ο Απόστολος Λύτρας ζήτησε βιβλία να διαβάσει μέσα στη φυλακή για να περάσει τον χρόνο του.

Το επισκεπτήριο επιτρέπεται μόνο συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, η πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, φέρεται να  είπε πως οι ώρες που περνούν είναι δύσκολες και παρακάλεσε να υπάρξει σεβασμός στα παιδιά.

Ο Απόστολος Λύτρας βρίσκεται στη φυλακή, μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του και την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ποινικολόγος πέρασε το πρώτο του βράδυ στην πτέρυγα VIP των φυλακών Κορυδαλλού, στο κελί 4 της πτέρυγας ΣΤ’, μαζί με άλλους δύο κρατούμενους: έναν επιχειρηματία από την Αράχωβα που έχει καταδικαστεί για απάτες και έναν γνωστό επιχειρηματία αλυσίδας καταστημάτων που είναι κατηγορούμενος για ναρκωτικά.

Πειθαρχικές ποινές στον Απόστολο Λύτρα από τον ΔΣΑ

Με αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έχουν επιβληθεί δυο πειθαρχικές ποινές σε βάρος του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, για παλαιότερες δηλώσεις του και αναμένεται η επίδοση των αποφάσεων αυτών.

Ειδικότερα, έχουν επιβληθεί ξεχωριστά για κάθε υπόθεση 1) επίπληξη και 2) χρηματική ποινή. Οι χρηματικές ποινές είναι με ποσά τα οποία κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ κατά περίπτωση. Και οι δύο πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν για δηλώσεις του σχετικά με την υπόθεση του 16 χρόνου Ρομά στην Θεσσαλονίκη και την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού.

Οι πειθαρχικές έρευνες για τις δύο αυτές υποθέσεις ξεκίνησαν από τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αμέσως μετά τις δηλώσεις του Απόστολού Λύτρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες ανατρέχουν σε μεταγενέστερο χρόνο βάθους 6 μηνών.

Παράλληλα, ο κ. Λύτρας δεν έχει πληρώσει ως όφειλε τη συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με συνέπεια να μην είναι ενήμερη η δικηγορική ταυτότητά του και να μη μπορεί να διοριστεί δικαστικός αντιπρόσωπος, χωρίς αυτό να μπορεί να εκληφθεί ότι δεν έχει δικηγορική ταυτότητα.