Latest News

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Σελίν Ντιόν: Έπαιρνε σχεδόν θανατηφόρα δόση ηρεμιστικών: «Δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει» (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε πως έπαιρνε μία πολύ μεγάλη δόση ηρεμιστικών που ήταν... σχεδόν θανατηφόρα.  

Η Σελίν Ντιόν σε συνέντευξή της στο NBC News και τη δημοσιογράφο Χόντα Κοτμπ, αποκάλυψε πως της χορηγήθηκε Valium για να μπορεί να αποδίδει και να ελέγχει τα συμπτώματα του Συνδρόμου Δύσκαμπτου Ανθρώπου, της αυτοάνοσης νευρολογικής διαταραχής από την οποία πάσχει. 

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του αφιερώματος Celine’s Story, που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης, πως σταδιακά έχτισε ανοχή στο φάρμακο και κάποια στιγμή έπαιρνε 90 μιλιγκράμ την ημέρα. «Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα. Το να δοκιμάζεις πολλά πράγματα όταν δεν ξέρεις τι έχεις μπορεί να σε σκοτώσει», είπε. «Δεν ήξερα, ειλικρινά, ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει».  

Η Σελίν Ντιόν συνέχισε: «Ενενήντα μιλιγκράμ Βάλιουμ μπορούν να σε σκοτώσουν. Μπορείς να σταματήσεις να αναπνέεις. Και κάποια στιγμή, το θέμα είναι ότι το σώμα μου το συνήθισε στα 20 και 30 και 40 μιλιγκράμ, μέχρι που ανέβηκε. Και το χρειαζόμουν αυτό. Ήταν χαλαρωτικό για όλο μου το σώμα». «Αλλά για πόσο καιρό;» πρόσθεσε. «Για δύο εβδομάδες, για ένα μήνα; Αλλά μετά δεν λειτουργεί πια. Και ανεβάζεις κι άλλο τη δόση, κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο». 

Η τραγουδίστρια η οποία δήλωσε ότι άρχισε να αντιμετωπίζει τα πρώτα συμπτώματα του αυτοάνοσου ήδη από το 2008, είπε στο People περισσότερα για την απόφασή της να πάρει Valium για να αντιμετωπίσει την ασθένεια.  

«Θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο. Τότε, δεν αμφισβήτησα το επίπεδο, γιατί δεν ξέρω από ιατρική», είπε. « Νόμιζα ότι θα ήταν όλα εντάξει. Δούλεψε για λίγες μέρες, για λίγες εβδομάδες, και μετά σταμάτησε να δουλεύει πια», ανέφερε. «Δεν κατάλαβα ότι θα μπορούσα να είχα πάει στο κρεβάτι και να είχα σταματήσει να αναπνέω. Και τελικά, μαθαίνεις. Μαθαίνεις μέσα από τα λάθη σου ». Στη συνέχεια, διευκρίνισε πως τα ηρεμιστικά δεν τα έπαιρνε για να ναρκωθεί, αλλά μόνο για να μειώσει την ένταση των συμπτωμάτων. 

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος Celine's Story, η Σελίν Ντιόν είπε ότι μείωσε τη χρήση του Valium κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γιατί δεν έδινε πλέον παραστάσεις. «Σταμάτησα τα πάντα με τη βοήθεια των γιατρών, γιατί όταν κόβεις αυτά τα φάρμακα, μπορεί να πεθάνεις», είπε. «Δεν μπορείς απλά να σταματήσεις τα πάντα». Όμως, όπως ανέφερε, τα συμπτώματά της χειροτέρεψαν αφού σταμάτησε να παίρνει Valium, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει τη διάγνωσή της τον Δεκέμβριο του 2022. Η Σελίν Ντιόν είπε στο αφιέρωμα ότι έπρεπε να «κρατιέται από καρέκλες και τραπέζια» όταν η κατάστασή της χειροτέρευε. Είπε επίσης ότι έσπασε πολλά πλευρά από τους σπασμούς και άρχισε να «κρατιέται από καρέκλες και τραπέζια χάνει τις αισθήσεις της για ώρες». 

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου προκαλεί επώδυνους μυϊκούς σπασμούς και επηρεάζει έναν στο ένα εκατομμύριο ανθρώπους.Στο αφιέρωμα του NBC, η Dion δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να εμφανιστεί ξανά για τους θαυμαστές της. «Θα ξαναβγώ στη σκηνή, ακόμα κι αν χρειαστεί να συρθώ. Ακόμα κι αν χρειαστεί να μιλήσω με τα χέρια μου, θα το κάνω. Θα το κάνω», μοιράστηκε. «Είμαι η Céline Dion, γιατί σήμερα η φωνή μου θα ακουστεί για πρώτη φορά, όχι μόνο επειδή πρέπει ή επειδή το χρειάζομαι. Είναι επειδή το θέλω και μου λείπει ». Στις 25 Ιουνίου στο Αmazon Prime θα είναι διαθέσιμο το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της με τίτλο I am Celine Dion.