Latest News

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο: «Θα γίνει μέρος του πολέμου αν συνεχίσει να βοηθάει το Ισραήλ»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, την Τετάρτη (19/06) προειδοποίησε ότι η – υποστηριζόμενη από το Ιράν – οργάνωση θα πολεμήσει «χωρίς κανόνες» και «χωρίς ανώτατα όρια» σε περίπτωση που ξεσπάσει ένας ευρύτερος πόλεμος με το Ισραήλ και ότι κανένα σημείο του Ισραήλ δεν θα είναι ασφαλές από τις επιθέσεις της... Χεζμπολάχ.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Χασάν Νασράλα είπε ότι αυτό περιλαμβάνει και πιθανούς στόχους στη Μεσόγειο Θάλασσα. Επίσης, σύμφωνα με το Al Arabiya, ο ίδιος απείλησε για πρώτη φορά την Κύπρο, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει «μέρος του πολέμου» αν συνέχιζε να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικές ασκήσεις.

Επισημαίνεται πως, την Τρίτη (18/06), ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ ότι θα καταστραφεί σε περίπτωση «ολοκληρωτικού πολέμου».

Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ, σύμμαχος της Χαμάς, ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά διασυνοριακά πυρά από τότε που η επίθεση της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου προκάλεσε πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.