Latest News

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: Υπάρχει βίντεο με εμπρηστή! Βρέθηκαν στουπιά και μπιτόνια


 Για εμπρησμό έκανε λόγο στη φωτιά στο Κορωπί ο Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση που έκανε το απόγευμα της Τετάρτης (19/6).

«Υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι η αιτία δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες. Οι ανακριτικές Αρχές της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει εμπρηστή να βάζει ξεκάθαρα φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου», είπε ο κ. Κικίλιας.

Ακόμη, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας τόνισε ότι «λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπιά. Όταν έχουμε την άδεια από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και την Ελληνική Αστυνομία, θα δώσουμε στη δημοσιότητα το ανάλογο υλικό».

Υπό έλεγχο το μέτωπο - Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Υπό έλεγχο έχει τεθεί το κύριο μέτωπο της φωτιάς στη Βάρης - Κορωπίου, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή υπό το φόβο αναζωπυρώσεων σε διάσπαρτες εστίες.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη από νωρίς το μεσημέρι στη Βάρης - Κορωπίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μαθητές/ριες από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Γείτονα και St. Lawrence απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις των σχολείων τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.