Latest News

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Μαρίνα Σπανού: «Με αγχώνει η προσδοκία που δημιουργώ στον εαυτό μου»

 


Η Μαρίνα Σπανού βρέθηκε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» με αφορμή το νέο της τραγούδι και την έναρξη της περιοδείας της, έχοντας μπροστά της ένα καλοκαίρι... γεμάτο συναυλίες.

Μίλησε στη Ναταλία Γερμανού για το πως βρέθηκε να τραγουδά στον δρόμο και να γίνεται viral στα social media που αποτέλεσαν και το κυριότερο promo της δουλειά της.

Σχετικά με την μεγάλη επιτυχία κι αποδοχή που γνωρίζουν τα τραγούδια της από τον κόσμο, η Μαρίνα Σπανού δηλώνει πως: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, δεν πίστευα ποτέ ότι η φωνή μου θα ταξιδέψει σε τόσα μέρη. Κάθε φορά ξαφνιάζομαι με τον ίδιο τρόπο. Θέλω να κρατήσω μια απόσταση, γιατί με αγχώνει η προσδοκία που δημιουργώ στον εαυτό μου.

Δηλαδή ποια θα είναι η επόμενη επιτυχία. Αλλά δεν θέλω να αλλάξει. γιατί μου αρέσει που με εκπλήσσει όλο αυτό. Τα social media είναι τρομερό εργαλείο, φυσικά, και είναι και κομμάτι της καθημερινότητας.

Είναι η γενιά μας αυτή, εξάλλου. Δεν θα πήγαινα σε talent show, ήθελα να είναι πιο αυτοσχέδιο και στα social ένιωθα ελεύθερη να είμαι όπως ήθελα», πρόσθεσε.

Η νεαρή τραγουδίστρια παράλληλα έχει κάνει σπουδές υποκριτικής και εξήγησε πως η μία της καλλιτεχνική πλευρά εισβάλλει στην άλλη όταν βρίσκεται πάνω στη σκηνή: «Ήθελα να ασχοληθώ με το θέατρο, αυτό ήταν δεδομένο. Έκανα ήδη προετοιμασία για τη δραματική σχολή, δεν έκανα φροντιστήρια για το σχολείο. Μου άρεσαν τα μαθήματα και είπα τον Μάρτιο ότι θα δώσω Πανελλήνιες για να έχω ένα plan b.

Έδωσα και πέρασα Φιλολογία στο Καποδιστριακό, αλλά πέρασα και στη δραματική σχολή. Αυτά συνυπάρχουν μέσα μου. Κάθε φορά που ανεβαίνω στη μουσική σκηνή, νιώθω ότι είμαι σε παράσταση.

Το θέατρο έχει εισχωρήσει και στις συναυλίες μου. Σίγουρα δεν κλείνω την πόρτα, είμαι πολύ ανοιχτή και στο θέατρο και στη μουσική για θέατρο. Υπάρχουν πολλά κομμάτια που θέλω να εξερευνήσω και πιστεύω θα βρω τον τρόπο να το κάνω», είπε.

Την απόφαση για την εμπειρία των τραγουδιστών του δρόμου την πήρε αυθόρμητα: «Μια μέρα, περπατούσα στην Αποστόλου Παύλου και ακούω έναν μουσικό, ο οποίος είχε φέρει πιάνο και έπαιζε κάτω από την Ακρόπολη το «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι».

Συγκινήθηκα κι εκείνη τη στιγμή είπα ότι αυτό θέλω να κάνω. Ήταν σχολείο ο δρόμος. Και σκληρός. Αλλά είχα αυτή την άγνοια που σου προκαλεί το εφηβικό θράσος κι ένιωθα παντοδύναμη. Δεν με ένοιαζε.

Είχα από τη αρχή τους φίλους μου μαζί, έτσι για να νιώθω ασφάλεια και μετά οι περαστικοί έγιναν σταθεροί. Όλο αυτό χτίστηκε σταδιακά, παρόλα αυτά είχε μια ροή η πορεία και είμαι ήρεμη με αυτή. Ήμουν τυχερή που δύο μεγάλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί έπαιξαν από την αρχή τα τραγούδια μου», πρόσθεσε η Μαρίνα Σπανού.