Latest News

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Σάλος με τις δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη και τα παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ


«Φωτιά» στο προεκλογικό πολιτικό σκηνικό και κυρίως στις σχέσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά έβαλε χθες το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην βουλευτής... Θανάσης Οικονόμου.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής σε συνέντευξή του στο Action24, σχολίασε ότι το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ελέγχθηκε όπως θα έπρεπε αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ακόμα και για πρώην στελέχη του κόμματος του που τότε συμμετείχαν στην αρμόδια επιτροπή. O Θανάσης Οικονόμου, απατώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, σχετικά με το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή στην επιτροπή των Γιώργου Βαρεμένου και Τασίας Χριστοδουλοπούλου δήλωσε ότι «υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους».

Οι αναφορές του Θανάση Οικονόμου στην Τασία Χριστοδουλοπούλου προκάλεσαν αντιδράσεις στο πάνελ, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να απαντά πως οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου ήταν ανυπόστατες και προσβλητικές. 

Ο παρουσιαστής, Σεραφείμ Κοτρώτσος, ζήτησε από τον κ. Οικονόμου διευκρινίσεις σχετικά με τις «σκιές» στους ελέγχους, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι υπήρξαν «συναλλαγές».  Ο Νικήτας Κακλαμάνης στη συνέχεια ρώτησε: «Δηλαδή λέτε ότι ο κ. Βαρεμένος και η κα Χριστοδουλοπούλου τα “έπιασαν”, για να βγάλουν λάδι τον κ. Μητσοτάκη;».

Ο Θανάσης Οικονόμου του απάντησε: «Σας λέω επί προχείρω ότι η κα Χριστοδουλοπούλου δεν ξαναέβαλε υποψήφια την επόμενη σεζόν, γιατί διορίστηκε η κόρη της στη Βουλή και πλειάδα άλλων βουλευτών που συμμετείχαν στις επιτροπές και πιθανόν, πιθανολογώ, εικάζω ότι μπορεί να συμμετείχαν, για να αρχειοθετηθούν αυτές οι υποθέσεις».

Η αντίδραση της Κεχαγιά

Άμεση ήταν η αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά, μετά τα όσα ακούστηκαν από τον Θανάση Οικονόμου. Η κ. Κεχαγιά κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξή της στο Kontra ανέφερε: «Δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία Πόθεν Έσχες του κ. Μητσοτάκη».

Βαρεμένος για Οικονόμου: «Όσα είπε είναι αθλιότητες και θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει»

Οργισμένος εμφανίστηκε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, για τους υπαινιγμούς που άφησε ο Θανάσης Οικονόμου.

Μιλώντας στο Action24 το πρωί της Τετάρτης δήλωσε:  «Δεν τον αναγνωρίζω ως πρώην σύντροφο τον κ. Οικονόμου. Προφανώς είναι πολύ διπρόσωπος. Όσα είπε είναι αθλιότητες και θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει. Ο κ. Οικονόμου να πει συγκεκριμένα τι εννοεί. Εγώ βάδισα θεσμικά, αντιμετώπισα δύσκολες υποθέσεις. Να μας πει τι εννοεί με τον όρο συναλλαγή; Ο ίδιος μπορεί να ξέρει, να έχει πείρα από αυτά. Εγώ αποτιμώντας τον όρο βλέπω ότι έχει βαρύ φορτίο νομικό και αν υπάρχει δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση. Ο κ. Κασσελάκης να μας πει, εγώ δεν έχω να κάνω τίποτα με τον κ. Οικονόμου, να μας πει τι εννοεί ο κ. Οικονόμου

Στη συνέχεια ο Γιώργος Βαρεμένος στράφηκε εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη κάνοντας λόγο για «ένα βρώμικο σύστημα που πέντε μέρες πριν τις εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε χυδαίες επιθέσεις απέναντι σε μια γυναίκα, την κυρία Αχτσιόγλου, που ενορχηστρώνει ο μετεωρίτης Κασσελάκης πατώντας πάνω σε μια βάρκα μισογυνισμού. Έχουμε μια αντιπαράθεση αυτές τις ημέρες με έναν επιδειξία αρχηγό, έναν μετεωρίτη που καλεί τα κανάλια να δείξει πόσο ωραία σπίτια έχει στο Κολωνάκι, στις Σπέτσες, στη Νέα Υόρκη. Όλα πίστευα ότι θα ακούσω, όχι και αυτά που άκουσα. Την μια πάει στον Κωνσταντίνο Αργυρό και την άλλη στο μουσείο για τον Νίκο Μπελογιάνη».