Latest News

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Φωτιά στην Ηλεία: Σε δύο χωριά το κύριο μέτωπο - Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής

 Συνεχίζονται από νωρίς το πρωί οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε την Παρασκευή στην  Αχαΐα και πέρασε στην Ηλεία, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις... διάσπαρτες εστίες.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες της Πυροσβεστικής, αυτή την ώρα το κύριο μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία είναι στα χωριά Πρόδρομος και Λάτας. Συνολικά σε όλο το μέτωπο της φωτιάς, επιχειρούν 154 πυροσβέστες, 6 πεζοπόρα τμήματα, 56 οχήματα, 6 αεροσκάφη αλλά και ένα ελικόπτερο.

Από τη φωτιά μέχρι τώρα έχουν καταστραφεί αγροτοδασικές εκτάσεις, ενώ έχουν προκληθεί καταστροφές και σε αγροτικές εκτάσεις αλλά και σπίτια. Όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική , εξακολουθούν και υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην περίμετρο της φωτιάς.

Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς το βράδυ έλαβαν νέο μήνυμα του 112, για εκκένωση από το χωριό Λάτα με κατεύθυνση προς το Σιμόπουλο. Σημειώνεται πως συνολικά στην Πελοπόννησο έχουν σταλεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο 26 μηνύματα από το 112, από τα οποία τα 13 ήταν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας 

Σχετικά με τις υπόλοιπες εστίες φωτιάς, που εκδηλώθηκαν επίσης την Παρασκευή σε ΜεγαλόποληΑργολίδα και Κρανίδι, αυτή την ώρα είτε έχουν οριοθετηθεί είτε βρίσκονται σε ύφεση. Ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στις περιοχές αυτές, για τυχόν αναζωπυρώσεις λόγω των καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων που επικρατούν σήμερα στη χώρα.

Σημειώνεται πως στη Χωρέμη της Μεγαλόπολης από τη φωτιά που ξέσπασε κάηκαν περίπου επτά σπίτια, ενώ στο Κρανίδι προκληθήκαν ζημιές σε κάποια.