Latest News

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Ισραήλ: Στους δρόμους του Τελ Αβίβ χιλιάδες πολίτες - Είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε ως τώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Σχεδόν 10.000 άνθρωποι το βράδυ του Σαββάτου συγκεντρώθηκαν σε πόλεις του Ισραήλ, απαιτώντας από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Τόσο το Τελ Αβίβ όσο και άλλες πόλεις του Ισραήλ πλημμύρισαν από διαδηλωτές, απαιτώντας για άλλη μία φορά από την κυβέρνηση να συμφωνήσει για την απελευθέρωση των ομήρων, που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα μάλιστα με το Φόρουμ Οικογενειών των Ομήρων και των Εξαφανισθέντων, ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωσε που έχει γίνει μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός, επρόκειτο για πρόταση του Ισραήλ, αλλά δεν μοιάζει να έχει πολλές πιθανότητες να εφαρμοστεί. Και οι δύο πλευρές παραμένουν ανυποχώρητες στις θέσεις τους, ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα.

Η Χαμάς απαιτεί «χρονοδιάγραμμα για τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός και την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας», ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εξακολουθεί να υποστηρίζει πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί ωσότου εξαλειφθεί το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.