Latest News

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Σκάνδαλο Υποκλοπών: Δύο ακόμη άτομα κλήθηκαν για κατάθεση – Ολοκληρώνεται η έρευνα

 


Δύο ακόμη άτομα κάλεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης ως ύποπτους για την υπόθεση των υποκλοπών (predator), η οποία αποκαλύφθηκε μετά τη σχετική καταγγελία του προέδρου του... ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Τα δυο πρόσωπα κλήθηκαν να καταθέσουν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Καθώς ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, οι δύο ύποπτοι αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της έρευνας έχει ήδη καταθέσει ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που έχει αναλάβει την έρευνα αναμένεται να καλέσει και άλλους σε εξηγήσεις, ενώ ήδη έχει λάβει καταθέσεις από 40 μάρτυρες. Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι ή τον Σεπτέμβρη.

Ακολούθως ο κ. Ζήσης θα παραδώσει το πόρισμά του και η σκυτάλη θα περάσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.