Latest News

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

«Αηδιασμένη» με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει η σύντροφος του Αμερικανού τουρίστα που αγνοείται στην Αμοργό


Η φίλη του αγνοούμενου τουρίστα και συνταξιούχου αστυνομικού από την Καλιφόρνια επικρίνει τις ελληνικές αρχές ότι φαινομενικά έκαναν όσο το δυνατόν λιγότερο για να τον βρουν - αναγκάζοντας τα αγαπημένα τους πρόσωπα να σπεύσουν στη χώρα μας για να πραγματοποιήσουν τη δική τους... αποστολή διάσωσης.

«Είμαι εντελώς αηδιασμένη με τον τρόπο που μας φέρθηκαν», είπε η Debbie Leshane στη The Post τη Δευτέρα.

Ο πρώην αναπληρωτής του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, Άλμπερτ Κάλιμπετ, 59 ετών, εξαφανίστηκε την περασμένη Τρίτη ενώ έκανε πεζοπορία στο νησί της Αμοργού – ένας από τους επτά τουρίστες που χάθηκαν ή πέθαναν στην Ελλάδα αυτόν τον μήνα.

Η Ντέμπι Λε Σέιν, η κοπέλα του αγνοούμενου τουρίστα Άλμπερτ Κάλιμπε, επέκρινε τις τοπικές ελληνικές αρχές ότι δεν έκαναν αρκετά για να τον βοηθήσουν να βρεθεί.

ADVERTISEMENT

Ταξίδεψε 32 ώρες στην Ελλάδα μαζί με τον αδελφό της Όλιβερ και δύο μέλη της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης της Κομητείας του Λος Άντζελες.

Μαζί με τρεις ντόπιους φίλους και μέλη της οικογένειάς τους, έχουν σχηματίσει τη δική τους ομάδα αναζήτησης και ξοδεύουν κάθε λεπτό χτενίζοντας τα καυτά βράχια για αυτόν.

Οι θερμοκρασίες στο νησί ξεπέρασαν τους 45 βαθμούς την περασμένη εβδομάδα.

«Στην πραγματικότητα είχαμε κυριολεκτικά θραύσματα που περνούσαν από τα παπούτσια μας στα πόδια μας. Είναι γελοίο, είναι η έβδομη μέρα και είμαστε πέρα ​​από τον πανικό», είπε.

Η Leshane είπε ότι ήταν συγκλονισμένη από τις ελάχιστες προσπάθειες που έχουν κάνει οι τοπικές αρχές για να βρουν τον Κάλιμπετ. Είπε ότι πέταξαν ένα ελικόπτερο στην περιοχή για μόλις δύο ώρες την ημέρα μετά την εξαφάνισή του.

Οι υποσχέσεις να φέρουν drones, σκύλους ανιχνευτή και περισσότερες έρευνες με ελικόπτερο έχουν μείνει ανεκπλήρωτες.

Η Leshane και ο αδερφός του Calibet, Oliver, προσφέρθηκαν να πληρώσουν για τις ελληνικές αρχές για να πετάξουν ελικόπτερα και να χρησιμοποιήσουν σκύλους αναζήτησης, αλλά αυτά τα αιτήματα έχουν επίσης απορριφθεί.

Η Leshane είπε ότι οι σκύλοι ερευνητές «θα μπορούσαν να του είχαν σώσει τη ζωή», ήδη.

Ο πρώην αστυνομικός θέλησε να διασχίσει ένα μεγάλο μονοπάτι στην Αμοργό, από την περιοχή της Αιγιάλης μέχρι και τα Κατάπολα, με το τελευταίο του στίγμα να καταγράφεται σε κάμερα. Ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε μαζί του μέσω μηνυμάτων ήταν η σύζυγός του, η οποία έλαβε στο whatsapp μία φωτογραφία από το μονοπάτι, το οποίο επρόκειτο να διασχίσει.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star δημοσιοποιήθηκε το τελευταίο μήνυμα του αγνοούμενου.

«Είμαι εντυπωσιασμένη! Δε βλέπω την ώρα να έρθω εκεί και να κάνουμε πεζοπορία μαζί», ήταν η απάντησή της.