Latest News

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Απόστολος Λύτρας: Δεύτερη νύχτα στις φυλακές - Ζήτησε να έχει πρόσβαση στη βιβλιοθήκη

Το δεύτερο βράδυ του στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε χθες ο Απόστολος Λύτρας, μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της... συζύγου του.

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκαν χθες η πρώην σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου μαζί με τις δύο κόρες του, στο πλαίσιο του επισκεπτηρίου.

Μαζί τους είχαν μία μαύρη βαλίτσα με ρούχα, προσωπικά αντικείμενα του Απόστολου Λύτρα και βιβλία.

Ο Απόστολος Λύτρας ζήτησε να έχει πρόσβαση και στη βιβλιοθήκη των φυλακών ώστε να περνάει ο χρόνος του.

Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης τις επόμενες ημέρες

Αίτηση αποφυλάκισης μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες πρόκειται να καταθέσει ο Απόστολος Λύτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η αίτηση θα κατατεθεί απευθείας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Απόστολος Λύτρας: Διαζύγιο και επιμέλεια της κόρης τους ζητά η σύζυγός του

Εν τω μεταξύ, στην κατάθεση αγωγής διαζυγίου αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Παράλληλα, εκτός από την αίτηση διαζυγίου, η Σοφία Πολυζωγοπούλου, θα διεκδικήσει και την επιμέλεια της 9χρονης κόρης τους.

Κατά δήλωση του συνηγόρου της Θέμη Σοφού, η Σοφία Πολυζωγοπούλου θα κάνει χρήση όλων των δικαιωμάτων, που της παρέχει ο νόμος, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον Αποστόλη Λύτρα.

Ο κ. Σοφός διευκρίνισε επίσης ότι δεν ζήτησε ο ίδιος ως νομικός εκπρόσωπος της κ. Πολυζωγοπούλου, την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων, που είχαν επιβληθεί στο δικηγόρο Αποστόλη Λύτρα, αλλά ούτε και η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου το έκανε.

Όπως εξήγησε ο κ. Σοφός, μόνον ο ίδιος ο κατηγορούμενος μπορεί να ζητήσει την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων, που του είχαν επιβληθεί.

«Η Εισαγγελία Εφετών διαβίβασε στην ανακρίτρια τα μηνύματα Λύτρα προς τη Σοφία Πολυζωγοπούλου και αυτεπαγγέλτως η ανακρίτρια έκρινε ότι, παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον κ. Λύτρα και στη συνέχεια βγήκε ένταλμα προσωρινής κράτησής του», συμπλήρωσε.

Πότε θα κατατεθεί η αίτηση διαζυγίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση διαζυγίου θεωρείται αναμενόμενη κίνηση μετά τα όσα βίωσε η κ. Πολυζωγοπούλου στα χέρια του γνωστού ποινικολόγου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αγωγή διαζυγίου αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, αμέσως μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Επίσης, ο Απόστολος Λύτρας έφυγε από το σπίτι που έμενε με τη σύζυγο και την κόρη του, στον Γέρακα, από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, η Σοφία Πολυζωγοπούλου φέρεται να έκανε το πρώτο βήμα επανασύνδεσης, λέγοντάς του να δώσουν άλλη μία ευκαιρία στον γάμο τους και να κάνουν μία καινούρια αρχή, λόγω της κόρης τους που του έχει αδυναμία και τον ζητούσε.

Πότε αναμένεται να γίνει η δίκη του Απόστολου Λύτρα

Τον χρονικό ορίζοντα διεξαγωγής της δίκης του Απόστολου Λύτρα επιχείρησε να προσδιορίσει το πρωί της Παρασκευής (21/6) ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

«Προφανώς καταδικάζουμε τη βία από όπου και εάν προέρχεται. Το ανώτατο όριο που μπορεί να μείνει κάποιος προφυλακισμένος είναι 18 μήνες. Το πόσο γρήγορα θα γίνει η δίκη, έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα γίνει η ανάκριση. Μιλάμε για τουλάχιστον 7-8 μήνες μέχρι τη δίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά στο MEGA.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαϊωαννίδης αναφέρθηκε στις νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για την ενδοοικογενειακή βία λέγοντας πως η αυστηροποίηση δεν σταματά τα αδικήματα.

«Κάποτε άλλαζε ο νόμος συνέχεια για την οπαδική βία, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Τα αδικήματα υπάρχουν και θα υπάρχουν. Μέτρα όπως το panic button ή το ότι ο γιατρός μπορεί να καταγγείλει, είναι πολύ σημαντικά μέτρα. Το βραχιολάκι αφορά όσους δεν προφυλακίζονται και ελέγχει πού βρίσκεται ο δράστης και θα συνδέεται με περιορισμό μέτρων από το θύμα».

Αναφερόμενος στον Απόστολο Λύτρα, ο ίδιος είπε πως μπορεί να προσφύγει σε τρεις δικαστές που αποτελούν το Συμβούλιο, οι οποίοι θα κρίνουν εάν μπορούν να τον βγάλουν έξω με νέους όρους.

«Άμα κλείσει ο φάκελος, τότε μπορεί να απευθυνθεί στα συμβούλια. Η δική μου άποψη είναι πως το καλύτερο θα ήταν να προχωρήσει στη δίκη», ανέφερε.