Latest News

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Εργοστάσιο Κάτω Κηφισιά: Οι εκτιμήσεις για τα αίτια της φωτιάς - Ανησυχία από τις τοξικές ουσίες - Τεράστιες οι ζημιές στο κτήριο

Τεράστια είναι η καταστροφή που προκλήθηκε από την φωτιά στο εργοστάσιο στην... Κάτω Κηφισιά. 

Με το φως της ημέρας, ξεκίνησε ο απολογισμός των ζημίων που άφησε πίσω της η φωτιά στο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά που έκαιγε 2,30 ώρες, με την καταστροφή να είναι τεράστια. 

Για την κατάσβεση της φωτιάς, επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμε ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές, καθώς στόχος ήταν να μην κατευθυνθεί η φωτιά προς το νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων. 

Παρόλο που η πυρκαγιά δεν κατάφερε να επεκταθεί ανησυχίες προκάλεσε ο μαύρος πυκνός τοξικός καπνός που κάλυψε την περιοχή. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, ο καπνός πιθανόν να δημιουργήσει πρόβλημα μακροπρόθεσμα στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους εργαζομένους τόσο αυτού του εργοστασίου όσο και των υπόλοιπων που βρίσκονται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς. Ακόμα, οι αρχές συνιστούν στους περίοικους περιορισμό των μετακινήσεων και κλειστά παράθυρα.  

Εργοστάσιο Κάτω Κηφισιά: Τεράστιες οι ζημίες στο κτήριο - Ανησυχίες για τον τοξικό καπνό

Το χρονικό της φωτιάς στο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά 

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 15.30 σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών, με την επωνυμία PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμήδη, συζύγου της πnευμονολόγου και πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και στη συνέχεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για φωτιά σε βιομηχανικό χώρο στη Νέα Κηφισιά. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε διπλανές επιχειρήσεις, ενώ δεν υπήρξε αναφορά για εγκλωβισμένα άτομα. 

Η Πολιτική Προστασία έστειλε το μεσημέρι της Τετάρτης μήνυμα 112, ώστε οι κάτοικοι να έχουν κλειστές πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα», επισημαίνεται στο μήνυμα.