Latest News

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

ΗΠΑ: Ο Τραμπ «μπλέκει» την καταδίκη του, τους οπαδούς του και... απειλεί

 
Η φυλάκισή του θα μπορούσε να φέρει «σε σημείο ρήξης» τους οπαδούς του, προειδοποίησε σήμερα σε συνέντευξή του ο Ντόναλντ Τραμπ...

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το Fox News σήμερα, προειδοποίησε πως μία επιβολή ποινής φυλάκισης «θα ήταν δύσκολο για το κοινό να την αποδεχθεί. Ξέρετε, κάποια στιγμή, υπάρχει ένα σημείο ρήξης». Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το Δικαστήριο του Μανχάταν καταδίκασε τον Ντόναλντ Τραμπ και για τις 34 κατηγορίες για πλαστογράφηση επιχειρηματικών αρχείων.

Ωστόσο η ετυμηγορία στην υπόθεση του χρηματισμού της Στόρμι Ντάνιελς, που αποτελεί την πρώτη καταδικαστική απόφαση κατά πρώην προέδρου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα εμποδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ακόμη και στην περίπτωση καταδίκης του σε ποινή φυλάκισης.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνέντευξης, δήλωσε επίσης πως η δίκη ήταν «πολύ δύσκολη» για την σύζυγό του Μελάνια, η οποία δεν βρέθηκε στο πλευρό του στο δικαστήριο.

Η Στόρμι Ντάνιελς ξεσπά: Φυλακίστε τον Ντόναλντ Τραμπ τώρα

Η Στόρμι Ντάνιελς «απαίτησε» να φυλακιστεί ο Ντόναλντ Τραμπ, στις πρώτες της δημόσιες δηλώσεις μετά την κατάθεσή της στη δίκη κατά του πρώην Αμερικανού προέδρου.

«Νομίζω ότι θα έπρεπε να καταδικαστεί σε φυλάκιση και σε κάποια κοινωνική εργασία που θα εργάζεται για τους λιγότερο τυχερούς, ή να είναι ο εθελοντής σάκος του μποξ σε ένα καταφύγιο γυναικών», δήλωσε η 45χρονη Ντάνιελς στην εφημερίδα Sunday Mirror. Η πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων, η οποία πληρώθηκε 130.000 δολάρια ως «νομικά έξοδα» για τη σιωπή της σχετικά με τη σχέση της με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, προειδοποίησε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος είναι «εντελώς εκτός πραγματικότητας».


Η Ντάνιελς δήλωσε ότι αισθάνεται «σοκαρισμένη» αλλά και δικαιωμένη μετά την  καταδίκη του Τραμπ από τους ενόρκους σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η οποία, όπως είπε, έδειξε ότι πίστεψαν τη μαρτυρία της. «Το να βρίσκεσαι στο δικαστήριο ήταν τόσο εκφοβιστικό με τους ενόρκους να σε κοιτούν, αλλά χαίρομαι που βγήκαν στο δικαστήριο τα πράγματα που ήθελαν να βγουν και να αποδείξουν, όπως είπα, ότι έλεγα την αλήθεια όλο αυτό το διάστημα. Δεν έχει τελειώσει για μένα. Ποτέ δεν θα τελειώσει για μένα», είπε η Στόρμι Ντάνιελς στην εφημερίδα Sunday Mirror.

Η Ντάνιελς δήλωσε πως εξακολουθεί να κρύβεται γιατί φοβάται για την ασφάλειά της. «Για μένα δεν θα τελειώσει ποτέ αυτή η ιστορία. Ο Τραμπ μπορεί να αποδείχθηκε ένοχος, αλλά εγώ θα έχω να ζήσω με τη ρετσινιά» σχολίασε, σημειώνοντας πως και οι ένορκοι θα φοβούνται για την ασφάλειά τους. Είπε πως δεν ξέρει ποια θα ήταν η σωστή ποινή για τον μεγιστάνα, αλλά θα πρέπει να είναι μια ποινή «που θα τον σημαδέψει προσωπικά». Η απόφαση για την ποινή του Τραμπ, υπενθυμίζεται πως θα ανακοινωθεί στις 11 Ιουλίου.