Latest News

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Έντι Μέρφι: Θυμάται όταν ο Τζον Μπελούσι και ο Ρόμπιν Γουίλιαμς του πρόσφεραν κοκαΐνη


 Ο Έντι Μέρφι περιέγραψε ένα περιστατικό όπου οι κωμικοί Τζον Μπελούσι και Ρόμπιν Γουίλιαμς του πρόσφεραν κοκαΐνη τη δεκαετία του '80, με εκείνον... να αρνείται.


«Θυμάμαι ότι ήμουν 19 ετών και πήγα στο "Blues Bar". Ήμουν εγώ, ο Μπελούσι και ο Ρόμπιν Γουίλιαμς», θυμήθηκε μιλώντας στο podcast «The Interview» των New York Times. «Άρχισαν να παίρνουν κόκα και εγώ τους είπα: "Όχι, είμαι εντάξει"».

Ο 63χρονος ηθοποιός είπε ότι απέρριψε την προσφορά τους επειδή δεν ενδιαφερόταν να δοκιμάσει το ναρκωτικό.
«Δεν έπαιρνα κάποια ηθική στάση. Απλώς δεν με ενδιέφερε», εξήγησε ο Μέρφι. «Το να μην έχω την επιθυμία ή την περιέργεια, θα έλεγα ότι αυτό είναι πρόνοια. Ο Θεός με πρόσεχε εκείνη τη στιγμή».

Ο διάσημος κωμικός συνέχισε περιγράφοντας την άνοδο και την πτώση τόσων αστέρων, όπως ο Μάικλ Τζάκσον, ο Έλβις Πρίσλεϊ, ο Μπελούσι και ο Γουίλιαμς ως «προειδοποιητικές ιστορίες».

Ο Μπελούσι πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης σε ηλικία 33 ετών το 1982, ενώ ο Γουίλιαμς έβαλε τέλος στη ζωή του το 2014 σε ηλικία 63 ετών. Ο βασιλιάς της ποπ και ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ πέθαναν επίσης πρόωρα και απροσδόκητα.

«Όταν γίνεσαι διάσημος πολύ νέος, ειδικά ένας μαύρος καλλιτέχνης, είναι σαν να ζεις σε ναρκοπέδιο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα», σημείωσε ο Μέρφι στους New York Times. «Ήταν σαν να συμβαίνουν όλα αυτά τα πράγματα και εγώ να είμαι τελείως ανυποψίαστος».
Και πρόσθεσε: «Τώρα, σε αυτή την ηλικία, μπορώ να κοιτάζω πίσω και να λέω: "Ουάου, πέρασα μέσα από ένα ναρκοπέδιο για 35 χρόνια". Πώς καταφέρνεις να περάσεις μέσα από ένα ναρκοπέδιο για 35, 40 χρόνια; Κάτι πρέπει να σε προσέχει».

Ο Μέρφι βρίσκεται στη δουλειά εδώ και δεκαετίες, κάνοντας το ντεμπούτο του στο «Saturday Night Live» σε ηλικία 19 ετών. Παρά το γεγονός ότι ήταν διάσημος από πολύ μικρός, επιβεβαίωσε ότι δεν έπινε ποτέ και δοκίμασε χόρτο στην ηλικία των 30 ετών.