Latest News

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Αγωνία για τις αγνοούμενες Γαλλίδες στη Σίκινο:- «Έχουμε χτενίσει όλες τις περιοχές, δεν έχουμε βρει τίποτα»

 


Μεγάλη επιχείρηση έχει στηθεί για τον εντοπισμό των δύο Γαλλίδων τουριστριών...

στη Σίκινο.

Οι δύο ηλικιωμένες αγνοούνται από το πρωί της Παρασκευής και έκτοτε κάτοικοι του νησιού, πυροσβέστες και εθελοντές, «χτενίζουν» τη Σίκινο για τον εντοπισμό τους. Πρόκειται για δύο Γαλλίδες τουρίστριες ηλικίας 73 και 64 ετών, οι οποίες έμεναν σε διαφορετικά καταλύματα αλλά ερευνάται η πιθανότητα να έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους.


Μιλώντας νωρίτερα το πρωί της Κυριακής σε εκπομπή του Αντ1, ο δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στις έρευνες, δήλωσε πως επικρατεί αγωνία για την τύχη τους και εξέφρασε την ανησυχία του λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο νησί τις τελευταίες ημέρες.  «Αγωνιούμε, είμαστε δύο μέρες πάρα πολλά άτομα, έχουν έρθει και πυροσβέστες από τη Σύρο. Ψάχνουμε με drone, με σκάφη, έχουμε πάει παντού.

»Οι δύο Γαλλίδες τουρίστριες, την Παρασκευή που είχε και ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες χάθηκαν και δεν έχουν μαζί τους ούτε κινητό. Οι γυναίκες είναι μεγάλης ηλικίας και οι θερμοκρασίες τις δύο τελευταίες ημέρες στο νησί είναι υψηλές. Ψάχνουμε να βρούμε τι θα γίνει», σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parianostypos.gr, στην επιχείρηση μετέχει και το διασωστικό σκάφος CHIARA μαζί με μέλη της Ε.Ο.Δ. – Παράρτημα Κυκλάδων που αναχώρησαν από την Πάρο.