Latest News

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Αθηνών-Κορίνθου: Πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία . Δωρεάν τα διόδια σε Ελευσίνα και Ισθμό (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται αυτή την ώρα οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνικό Οδό Αθηνών – Κορίνθου μετά το χθεσινό περιστατικό με την ανατροπή βυτιοφόρου με καύσιμα το οποίο τυλίχθηκε... στις φλόγες.

Πλέον οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται είναι ελάχιστες και οι οδηγοί μπορούν να μετακινούνται κανονικά στο ρεύμα εξόδου προς Κόρινθο από τις 3 λωρίδες κυκλοφορίας που δόθηκαν από το πρωί και σύμφωνα με τις υπόλοιπες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας, οχήματα και στελέχη της οποίας βρίσκονται παντού κατά μήκος της διαδρομής για να δίνουν οδηγίες.

Επισημαίνεται ότι μετά από συνεννόηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τον παραχωρησιούχο, τα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού στο ρεύμα προς Κόρινθο είναι από το πρωί και για όλη τη διάρκεια της ημέρας ανοικτά. 

Παράλληλα τα τεχνικά συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες καθαίρεσης του τμήματος της αερογέφυρας που υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά στο βυτιοφόρο, προκειμένου να δοθεί στις επόμενες μέρες στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο που παραμένει κλειστό μετά το ατύχημα, καθώς υπήρχε ζήτημα στατικότητας λόγω των βλαβών από το υψηλό θερμικό φορτίο.

«Χρειάζονται ημέρες» για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τις εργασίες, ενώ έχει ελαφρώς εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις μεγάλες καθυστερήσεις στο σημείο όπου κατεδαφίζεται η γέφυρα. 

«Είναι σαφές ότι η αποκατάσταση θα πάρει περισσότερες ημέρες. Προφανώς υπάρχει και θα υπάρξει ταλαιπωρία. Επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό», δήλωσε από το 74ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού όπου κατεδαφίζεται η γέφυρα, το Σάββατο, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας. Σύμφωνα με πληροφορίες της LiFO, θα χρειαστούν ακόμα μία με δύο ημέρες για την κατεδάφιση της γέφυρας, καθώς τα συνεργεία δουλεύουν όλο το 24ωρο αδιαλείπτως, προκειμένου αυτό να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν. Μετά την κατεδάφιση και την απομάκρυνση των υλικών από το σημείο, θα ακολουθήσουν εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος της νέας εθνικής, που έχει υποστεί ζημιές.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί μέτρα της τροχαίας μέχρι και την Κυριακή το βράδυ, όπου αναμένεται ο κύριος όγκος της επιστροφής των εκδρομέων, όταν και το ρεύμα προς Αθήνα θα δοθεί ολόκληρο στην κυκλοφορία όσων επιστρέφουν στην Αττική και η κίνηση προς Κόρινθο θα διεξάγεται μόνο μέσω των εκτροπών.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της ανατροπής βυτιοφόρου κάτω από τη συγκεκριμένη γέφυρα της παλαιάς εθνικής οδού, επί του ρεύματος κυκλοφορίας της νέας εθνικής προς Κόρινθο, η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το βράδυ της Παρασκευής. Το Σάββατο, η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω αντιδρόμησης και εκτροπής, βάσει κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που εφαρμόζει η τροχαία. 

Ωστόσο, το Σάββατο, λόγω και της εξόδου των ετεροδημοτών για τις Ευρωεκλογές που η κίνηση ήταν αυξημένη, καταγράφηκαν καθυστερήσεις έως και δύο ωρών από την Ελευσίνα έως την Κόρινθο. 

Η κατάσταση εξομαλύνθηκε περί τις 15:30 το απόγευμα του Σαββάτου, αφού δόθηκαν τρεις λωρίδες κυκλοφορίες στο ρεύμα προς Κόρινθο - και όχι δύο, όπως είχε εφαρμοστεί αρχικά.

FacebookTwitter